Kapak Resmi

Kapak Resmi

15 Ekim 2014 Çarşamba

Et Inn Kebap & Steak - Sahrayıcedid - İSTANBUL

Sahrayıcedid'in ferah ve şık, kebap aynı zamanda steak house konseptli restaurantına Mekanist dostlarla buluşmak için gittik. İlk girişten itibaren yakın bir ilgiyle karşılanıyorsunuz ve şık büyük etkileyici salonu ve bahçeyi gördüğünüzde etkileniyorsunuz. Her yer bakımlı ve her şey düşünülmüş. Çocuk oyun odaları çok iddialı. Çoğu yemeği deneyebilmek için ara sıcak ve ana yemeklerden azar azar getirilmesini rica ettik. Önden tereyağ, tulum peyniri, ezme, turşu ve balon pide servis edildi. 


Tereyağ, Tulum Peyniri, Ezme, Turşu
Balon Pide
Meze tepsisinden muhammara, çerkez tavuğu, köz patlıcan, yoğurtlu semizotu, acılı yoğurtlu ve havuç cevizli mezeyi tercih ettik. Hepsi ortalamanın üzerinde ve lezzetliydi. Ortaya salata olarak gavurdağı ve etli çiğ köfte geldi. Gavurdağını beğenmedim, etli çiğ köfte çok başarılıydı. 


Meze Tepsisi
Tercih Edilen Mezeler ve Gavurdağı Salata
Etli Çiğ köfte
Ara sıcak olarak içli köfte, kuru patlıcan dolması ve pastırmalı humus servis edildi. İçli köfteyi beğendim, diğerlerinin lezzeti ortalamaydı. 


İçli Köfte
Pastırmalı Humus
Kuru Patlıcan Dolması
Ana yemek olarak da sırasıyla döner, köfte, şaşlık, küşleme ve adana kebap servis edildi. Küşleme muhteşemdi. Köfte ve şaşlığı beğendim. Döner ve adana ortalamaydı. 


Döner
Köfte
Şaşlık


Küşleme

Adana Kebap
Şarap olarak Egeo Cabarnet Sauvignon tercih ettik, et ile uyumlu başarılı bir tercihti. 


Egeo Cabarnet Sauvignon
Bu yemeklerin üstüne de tatlı ve meyvelerden oluşan tabaklar ile masa donatıldı. Lezzetlerin hepsi belli bir seviyedeydi fakat biz patlama noktasındaydık. 



Fıstıklı Baklava


Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
Şekerpare
Dondurmalı Volkan Tatlısı

Çilekli Milföy Tatlısı
Üstüne de kahvelerimizi içip mekandan mutlu bir şekilde ayrıldık. Servis ve ilgi anlamında bizi çok iyi ağırlayan Et Inn personeline ve organizasyonu yapan Mehmetcan Bey'e teşekkür ederim. Güzel bir ortamda, iyi bir servisle, beğendiğim lezzetlerini tatmanızı tavsiye ederim...#KanGurular Gultekin U.






#KanGurular olarak ,Unutulmaz anlar için eşsiz seçimlerin adresi ve farkımız Lezzetimiz diyen Et-İnn Kebap+Steak Sahrayıcediddeyiz. Hem ailenizle hem de dostlarınızla birlikte keyifli vakit geçirmek için gerekli olan tüm sosyal donatılara sahip bir restoran Et-inn Kebap & Steak. Bu kadar büyük,iyi ve rahat bir salon daha önce görmemiştim. Toplam 1.500 kişilik kapasitesiyle İstanbul’un en büyük lokantalarından olan Et-inn Kebap & Steak’de ayrıca organizasyonlara özel 2 yemek salonu, 1 toplantı odası ve kış bahçesi yer almakta. Bizzat gezdik gördük. Klasik kebap anlayışının kalitesini yükseltmişler. Et-inn Kebap & Steak geleneksel lezzetlerin modern sunumu ile dünya standartlarını yakalamış gibi görünüyor. Her pazar brunch mevcut saat 10:00-14:00 arası.Çocuklu aileler için çok ideal bir mekan.Çocuklar için oyun salonu Çocuk oyun odası (karaoke, PS3, airhokey)Bebek bakım ve emzirme odası wc mevcut. Ayrıca otopark ve vale parking hizmetide var. • Özel davetler,Doğum günleri,Özel organizasyonlar,Toplantılar,Tanıtımlar içinde burayı tercih edebilirsiniz. Mekanla ilgili bu kadar bilgi ve görüşten sonra yediğimiz içtiklerimizden bahsedecek olursak; Öncelikle Menüden ne yiyeceğimize karar veremedik ve sırasıyla 5 çesit kebap deneyelim dedik. Öncesinde gelen küver ve puf pide iştah kabarttı.Meze çeşitleride öyle ortalamanın üstünde lezzetlerdi. İçli köftesinin etli olması takdire şayandı doğrusu.Kuzu küşlemesi tek kelimeyle sahaneydi tek geçerim. Şaşlık,Adana kebap,döner,içli köfte hepside küşlemenin yanında sönük kalabilir fakat yabana kesinlikle atılamaz.Pastırmalı Humus'a oldum olası zaafım vardır.Bütün bunların yanında Egeo Cabernet Sauvignon şarabı da yediklerimize tam uyum sağlamasa da tercih olarak gayet güzel bir damak tadı verdi.Tam anlamıyla patlamak üzereyken gelen tatlı ve meyve seramonisi bizi iyice raydan çıkarttı.Gelen tatlılar o kadar güzel görünüyorlar ki hepsinden denedik. Volkano kesme dondurmayla harikaydı. Milföylü çilekli krem katlar görüntü olarak ilk resim olmayı haketti. Ekmekli kadayıf ta tatlı bir günah gibiydi. Pişman olursun. (Yesen de yemesen de:) Bu mekanı iftaharla, gururla, ihtişamla ve rahatlıkla tavsiye ederim. #KanGurularFuat Ş.



KanGuru dostlarla yemek için Et-İnn Kebap & Steak mekanında buluştuk. Öncelikle mekandan bahsetmek gerekirse devasa bir kapalı salon. Gruplara özel 2 yemek salonu, kış bahçesi, toplantı salonu gibi alanları mevcut. 1500 kişi kapasiteli. 3000 metrekarelik bir bahçesi var. Kapalı salonda bar bile var. Bazı masaların karşısında plazma tvler ve 5 adet projeksiyon mevcut ( Maç keyfi için de gelinebilir ) Çocuklara verilen değerden bahsetmek istiyorum. Çocuk oyun alanı muazzam. Uyduruktan değil, 2 görevli abla çocuklarla ilgileniyor. Siz yemeğinizi yerken tv ekranından çocuklarınızı izleyebiliyorsunuz. Çocuklar için tuvaletler, emzirme odası ve bebek bakım odası ayrı ayrı. Yetişkin tuvaletleri de tertemiz ve oldukça şık. Ayrıca yerken ara vermek isteyen PS3 çılgınları için de konsollar var. Şimdi gelelim asıl meseleye ; acıktırıcı olarak tulum, tereyağ, balon pide, ezme, ankara turşusu servis edildi. Salata tercihimiz gavurdağı oldu. Meze tepsisinden seçimlerimiz; çerkez tavuğu, muhammara, yoğurtlu semiz, acı biberli yoğurtlu, közde patlıcan, havuçlu cevizli oldu. Çerkez tavuğu ve acı biberli yoğurtlu meze mükemmeldi. Çiğ köftesi etli ve güzeldi. İçli köfte kızartma, bol malzemeli ama lezzet olarak ortalamaydı. Pastırmalı humus tam kıvamındaydı. Ana yemekleri sıralı et şeklinde istedik. Döner, köfte, şaşlık, küşleme, adana mutluluğumuza mutluluk katan unsurlardı. Küşleme Halil Usta'nın bir tık altı, Döner ortalama üstü, Köfte fabrikasyon, Adana ve Şaşlık iyi denecek seviyedeydi. Evet hepsini yedik :) Tatlı-meyve faslı da o biçimdi. Tatlılardan fırın sütlaç, baklava, şekerpare, kaymaklı ekmek kadayıfı, volcano, çilekli milföy, krem şokola. Tam 7 çeşit tatlı, maşallah. Baklava antep'ten, diğerleri kendi yapımları. Hepsi lezzetli fakat ben en çok ekmek kadayıfını beğendim. Servis kusursuzdu, bizimle ilgilenen Hakan beye teşekkür ediyorum. Yemek sonrası birçok arkadaşım mide fesatı geçirmek üzereydi. Menü bilgisi ve adisyon fotoğraflar arasında mevcuttur. 
#KanGurular  Erdi K.



Bir gün Et İnn de ; - Abi şu masaya bakarmısın? - Hayırdır ne var, a aaa... Bunlar ne yapıyor ya? - Masaya ne gelirse gelsin, telefonlar, fotoğraf makineleri çalışmaya başlıyor, sanırım bir reklam ajansı filan, ama neden bu kadar çok kişiler ki, dur garson beyi çağırıp soralım. - Garson Bey şu masadakiler reklam ajansı filan mı? - A onlar mı, efendim onlar#KanGurular , sağolsunlar bu akşam da bizim misafirimiz oldular, bizi inceliyorlar.... Ve böyle sürer gider bu hikaye... Güzel bir Ekim akşamı, İstanbul daha bir güzel sanki, İstanbul trafiğide çok yoğun değil. Verilen tarife uyarak geldik Et İnn e. Mekana arabayla ilk yaklaştığımda, restaurantdan çok uluslararası bir şirketin girişi gibi düşündüm. Valeler hemen yardımcı olup arabanızı alıyor, içeri ilk girişten masanıza varana kadar gayet sıcak bir karşılama var. Gerçekten güzel düşünülmüş, güzel dizayn edilmiş bir mekan. Ayrı ayrı salonlar, havuz başı ve özellikle muhteşem bir çocuk oyun odası. Bu derece büyüğü ve oyun konsoluna varana kadar kapsamlısı varmı bilmiyorum. Yemeklere geçersek, çiğ köfteden başlıyalım isterim etli ve kıvamında yapılmıştı. Sıcak puf ekmekler mükemmeldi. Mezelerden közde patlıcan, çerkes tavuğu, muhammara, havuçlu cevizli, semiz otu yoğurtlu gayet leziz olmakla beraber, ceviz ağırlıklıydı. Gavurdağı salatası için beklentilerim çok yüksekti fakat aradığımı bulduğumu söyleyemem. İçli köfte içinde kötü olmamakla beraber daha iyilerini yediğimi söyleyebilirim. Patlıcan dolmasını başarılı buldum. Özellikle patlıcan ve İçli Köfte oldukça sıcak servis edilmişti ve buda benim için bir artı oldu. Mezeler ve ara sıcakların ardından resital başladı, önden döner geldi. Döner için kötü diyemem ama benim iskender döneri diye bir tabirim vardır, tam o modda bir dönerdi. Hani bir Ali Usta, bir Rize Huzur değil. Köfte beklentilerin çok altında ve et yağ oranı dengeli değil çok sıkıydı. Şaşlık ince olmasına rağmen gayet lezizdi. Bugünün benim için en büyük süprizi Küşlemeydi. Açıkcası burada dönerin yada kebapların çok daha iyi olmasını bekleyip küşlemede beklentimi düşük tutmuştum. Ama gecenin yıldızı Küşlemeydi. Sırf küşleme için tekrar gitmek istiyorum. Kebap içinde çok iyiydi diyemem, daha iyilerini yedik muhakkak. Bu lezzetlerin ardından önümüze sere serpe uzanan tatlıların, görüntüsü bile çok şeyi ifade etti. Bugünün en beğenmediğimi malesef Çay'dı. Yemek sonrası şöyle güzel demini almış bir çayı içememek kötüydü ama dostlarla bir arada olmak bu eksiği kapattı... Sevgili Mehmet Can Bey, Poyraz Bey, Gültekin beye emekleri için, katılan arkadaşlarıma katılımları ve güzel sohbetleri için bir kez daha teşekkür edelim, sevgiler... #KanGurular  Erdinç B.



Burası Steak house ve kebabı, birbiriyle iyi harmanlamış bir yer. Şık ve ferah bir ortamda, 3000 m² büyüklüğünde ve 1500 müşterisine servis verebilecek kapasitesitede. Yazın bahçe kısmı çok keyifli bir yer. Çoçuklu aileler için ise, oyun salonu var. Güzel bir şekilde tasarlanmış ve alanla, sorumlu 2 abla ile aklınız geride kalmıyor. Mekanın bir çok yerinde televizyon ve çok büyük duvara görüntü yansıtan projektör var. Bu ekranlardan yemeğinizi yerken, bizimde yaptığımız gibi maçıda izleyebiliyorsunuz. Bu bir #Kanguula®'ın part2 tadım ve mekan tanıma buluşması olduğu için, mekan sahibinden olabildiğince bol çeşit ve azar azar getirmesini istedik. Tulum, tereyağ ve balon pide ile giriş yaptığımız yemeğe, meze çeşitlerinden çerkez tavuğu, muhammara, közde patlıcan, yoğurtlu semiz otu, muhammara benzeye havuçlu cevizli ve acı biberli yoğurtlu mezeleri denedik. Muhammara ve havuçlu ceviz karışımı bunların arasından en çok hoşuma giden oldu. Peşinden bir çok mekanda olmayan, gerçek etli çiğ köfte yedik. Gayet başarılıydı. Ara sıcak olarak aldığımız pastırmalı humus, Hatay'daki kadar lezzetli olmasada, İstanbul'daki bir çok alternatifine gore çok başarılıydı. Bu kadar uzun bir girişten sonra, sırayla et döner, köfte, şaşlık, küşme ve adana yedik. Şaşlık ve adana bana gore başarılıydı. Özellikle şaşlık, İstanbul'daki alternatiflerine göre, ilk 5 girecek kalite ve lezzetdeydi. Sadece altındaki köz patlıcanı, biraz daha lezzetli bir patlıcan olabilirdi. Tüm bu yiyecekler yanında içtiğimiz, Mehmetcan beyin tercihi, Egeo Cabernet Sauvignon şarabı ise, çok iyi uyum şağladı. Bu kadar lezzeti denedikten sonra mide de yer kalmamasına rağmen, mekan sahibi sağolsun, masamızı meyve tatlı çeşitleri ile doldurdu. Fırın sütlaç, baklava, şekerpare, kaymaklı ekmek kadayıfı, volcan, çilekli milföy, krem şokola, muz, kivi ve üzüm. Genel olarak tatlılarda öne çıkan bir lezzet yok. Sonuçta burası bir et lokantası. Sahibi piyasada iyi işler yapan bir ünlü bir inşaat firmasının sahibi. Projelerinde gösterdiği özeni, mekanda ve yemeklerde de göstermiş. Bize servis eden personel çok nazik ve kibardı. Göstermiş oldukları ilgi ve servis için teşekkürler. 
#KanGurular  Alp Mete E.



Öncelikle Et-Inn'in unutamayacağım en büyük özelliği #KanGurular ile ilk buluşma noktam olması, ancak bu sıcak arkadaş gurubu ile sonu olmayan bir başlangıç olması. Bu özelliği ile kalbimde ve damağımda her zaman bir yer edinecek Et-inn... Meze tercihimiz olan çerkez tavuğu, muhammara, yoğurtlu semiz, acı biberli yoğurtlu, közde patlıcan, havuçlu cevizli hepsi başarılıydı. Etli çiğ köftesine ise bayıldım. Kızartma içli köfte alışık lduğumdan biraz daha yağlıydı. Tadımlık lezzetler ise; Döner: tadı oratalama, bende çok bir etki bırakmadı ama denekmle pişman olmazsınız. Köfte: Sıradan, ortalam bir lezzet. Şaşlık: Oldukça başarılı, klasik alışık olduğum dolu dolu kalın şiş yerine ince ama lezzetli. Adana: Oldukça başarılı, denemenizi tavsiye ederim. Küşleme: gecenin en iyi lezzeiti idi, yerken keşke hiç bitmese dieyebileceğiniz tarzda. Buraya geldiğinizde mutlaka listenize almanız gerek. Bu kadar yemeğin üstüne tatlı, meyve olurmu? Evet olur :-) olursa ne olur, sütlaç, şekerpare, baklava, volcano, krem şokola ve karışık meyve tabağı... Hepsi birbirinden güzel olmakla beraber ve eminim tadına bakamadığım ve burada belirtmediğim lezzetlere rağmen damağımda volcano tadı kaldı. Bu güzel tadımda #KanGurular gibi hakkıyla ve keyifle bir arada bulunmak çok büyük bir keyifti. Nice muhabbet dolu birlikteliklere #KanGurular  Fatih G.



KanGurular etkinliğimizin ikinci adresi Et-inn Kebap & Steak oldu. Etkinlik demek az bile kalır tam bir lezzet festivali gibiydi. Uzun zamandır bu kadar çok çeşit yemek yediğimi hatırlamıyorum. En çok üzüldüğüm nokta ise ağzıma kadar yemiş olmaktan dolayı tatlılara midemde boş yer kalmaması oldu. Onun dışında tadımladığımız her şey gerçekten çok iyiydi. Özellikle şu kötüydü diyebileceğim bir lezzet yoktu. Tüm çeşitlerin bu kadar güzel olması beni oldukça şaşırttı. Yediklerim arasında en beğendiklerim çerkez tavuğu, pastırmalı humus, içli köfte, döner, küşneme ve adana kebap oldu. Tatlılardan ise en çok ekmek kadayıfını beğendim. Ortam gerçekten şık ve çok geniş bir salona sahip. Grup toplantılarınız için ideal bir mekan. Çünkü sohbetinize engel olacak bir uğultu asla oluşmuyor. Ayrıca servis elemanları da gerçekten düzgün ve işini bilen insanlardı. Fiyatlar ortalamanın bir tık üstü sayılır. Ayrıca yemek bahane KanGurular sohbeti şahaneydi. #KanGurular  Cihan N.



Kangurular olarak toplanalım dedik tercih burası oldu...Otopark geniş, motorla gelmekte pek keyifli canııımm istediğin yere park edebiliyorsun...Hava serindi millet bızıldadığından içeri tıkılmak zorunda kaldık.Asıl eğlence havuz başındaydı bence...Neyse...Gerek kapasite gerek lüks anlamında İstanbul’da Et-İnn ile aşık atacak restoran sanırım yok...Büyükk çook büyüük...Şaşaalı bir Lobby...Bir sürü salon...Havuzbaşı...Bar kısmı...Çocuğunuz animatörler eşliğinde playstation ve aklınıza ne gelirse oynayıp sapıtırken onu takip edebileceğiniz ekranlar...İçine etmeye kıyamayacağınız tuvaletler... vs...vs. Gelelim lezzetlere...Hem aç hem de açgözlü olduğumuzdan ne varsa getirin dedik...Adana,şaşlık,döner,şiş,köfte orta karardı ...Oy birliğiyle küşleme assolist seçildi...Mezeler genelde orta lezzette(sadece gavurdağı başarısız) pastırmalı humus,etli çiköfte,çerkez tavuğu ve muammara ortalamanın üzerine çıkmayı başardı...Ardından tatlı bombardımanı başladı onca çeşit içinde yalnızca kaymaklı ekmek kadayıfı ve sakızlı fırın sütlaç ı beğendim.Ah uff şiştim derken meyveler geldi onlarıda gömdük tabii...Çay da cila olur dedim ama yemek borusunda kalan yerleri de kullanarak ancak bitirebildim...Servis çok iyiydi...Fazla oyalanmadan kangurular gibi topluca zıplayarak kalktık...Şiş göbüşümü de motora bindirip evime gazladım...Gece yüzüstü uyuyamadım tabii...Benim gibi yemeyi abartırsanız extra yastık koyup başınızı yükseltin ve uyumadan önce 40km filan koşup 350 şınav çekin...Aslında aşk tutamaklarınızı büyütüp, mide fesadı geçirip,kabarık faturalar ödemek yerine yapılacak daha iyi bir şey var...Az yiyin kardişim az yiyin...İki çeşit meze eşliğinde küşlemenizi söyleyin,içkinizi için,ekmek kadayıfını gömün,geceyi kahveyle sonlandırın mutlu olun...Benden söylemesi.#KanGurular  Bars M.



KanGuru dostluğu... Avrupa ve Anadolu yakası olarak dönüşümlü yapacağımız etkinliklerin 2. noktası oldu. Arkadaşların da detaylı bahsettiği üzere mekan; herşeyin düşünüldüğü şık ve nezih bir atmosfere sahip. Mezeler ve çiğ köfte başarılı, en beğendim küşleme ve şaşlık oldu. Döner ve kebap orta seviyede. Tatlılar gayet iyi. Çocukla pazar kahvaltısına gelmek için ideal bir yer.#KanGurular  Alpaslan K.



Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin


La Paradeta - Barselona - İSPANYA

Adını sıkça duyduğum ve kaldığımız bölgeye yakın bu restauranta akşam yemeği için geldik. Burası self-servis balık restaurantı. Girişte bulunan tezgahtan yiyeceğiniz ürünleri seçip, tarttırıp masanıza geçiyorsunuz ve servis numaranızın okunmasını bekliyorsunuz. Ortam asker yemekhanesinden hallice. Pazartesi kapalı ve Pazar 13:00-16:00, Sa-Ct 13:00-16:00/20:00-23:30 açık. Bebek ahtapot, bebek kalamar, istiridye, langustin ve büyük şarap aldık. Bebek kalamar çerez gibi olmuştu tadını pek alamadık. Ahtapot sert ve lezzetsizdi. Langustin lezzetliydi fakat çıkan et minimum düzeydeydi. İstiridye başarılı, şarap güzeldi. Üç kişi için 34 Euro gibi uygun sayılabilecek bir hesap ödedik. Beni en çok ortamda hakim olan sıcak su ve deterjan buharı kokusu rahatsız etti. Hesabın uygunluğuna rağmen lezzet ve ortamdan dolayı tekrar tercih edeceğim bir mekan değil...#KanGurular

İstiridye
Bebek Kalamar Tava
Izgara Ahtapot ve Langustin

Kırmızı Şarap

Lezzet: 5/10
Servis: 6/10
Atmosfer: 6/10
Fiyat: 8/10
Sonuç: 6.25/10