Kapak Resmi

Kapak Resmi

10 Şubat 2015 Salı

Mancar Restaurant - Alsancak - İZMİR

Mancar geçen sene Alaçatı'da restaurant açıp çok güzel iş yapınca kışlığı hemen Swissotel Efes altında mimarisi Mustafa Toner tarafından yapılarak üç ay önce fine dining konseptiyle açıldı.. İç dış 100 kişi kapasiteli casual şık ve rahat bir mekan.. Mutfak danışmanlığını Gastronomi şehri San Sebastian'da da Kokotxa adlı küçük bir lokantası bulunan Daniel Lopez yapıyor.. Haliyle bu durum menüye yansımış, klasik bir Bask yemeği olan pil pil soslu balık ve soğan çorbası da var.. Şarap menüsü, hanım sommelier tarafından daha çok yöresel ve Marmara bölgesinin butik üreticilerinin üretimlerinden seçilmiş.. Beyaz şarap seçenekleri kırmızıya göre kısıtlı bence arttırılmalı ve Cote D'Avanos mutlaka ilave edilmeli..Amadeus, Usca, Ergenekon, Urlice,Barbera ve çok başarılı bulduğum Chateau Kalpak gibi butik üreticilerin kırmızı şarapları mevcut.. Yemeğimize Usca bağlarının Cabarnet ve Merot üzümleri şarabı eşlik etti..Fiyatlar normal.. Yemeğe pancarlı keçi peyniri köpüğü amuse gueule (ağız hoşluğu) ile başladık, Çeşme limon jöleli marine somon ve karamelize soğanlı kalamar ile başladık.. Her ikisi de lezzetliydi, ana yemek olarak menüde bulunmayan kemiksiz kaburga tavsiye edildi, yine kemiksiz kavrulmuş fındık ile servis edilen kuzu kol, somon ızgara ve deniz mahsulleri risotto ile devam ettik.. Risottonun az malzemeli olması dışında hepimiz yemeklerimizden görsel ve lezzet olarak memnun kaldık.. Tatlı olarak tiramisu, çikolatalı muz dondurmalı ve frambuaz soslu kek ve limonlu pie yanında meringue seçtik.. Ancak görsellik dışında açıkcası başarılı bulamadım; tiramisu hiç olmamıştı, meringue yumurta kokuyordu sadece çikolatalı kek fena değildi.. Böyle bir mekan kendi ekmeğini kendi yapmalı gelen hafif bayatlamış sıradan ekmeği bu mekana yakıştıramadım.. Servis kusursuzdu ancak menüler önce hanımlara takdim edilmelidir.. #KanGurular

Kemiksiz Kaburga
Deniz Mahsullü Risotto
Karamelize Soğanlı Kalamar
Çeşme Limon Jöleli Marine Somon
Kemiksiz Kuzu Kol
Amuse Gueule (Ağız Hoşluğu)
Çikolatalı Kek
Meringue
Tiramisu
Menü-1
Menü-2

Lezzet: 8/10
Servis: 9/10
Atmosfer: 10/10
Fiyat: 9/10
Sonuç: 9/10