Kapak Resmi

Kapak Resmi

24 Ekim 2014 Cuma

Brasserie Polonez - Caddebostan - İSTANBUL

Caddenin lezzeti ve ortamı ile en başarılı mekanlarından birisi olan Brasserie Polonez'i bir öğleden sonra ziyaret ettik. Mekan çok büyük olmasına rağmen neredeyse tamamen doluydu. Bizi karşılayan bayan arkadaş, bize uygun bir masa da göstererek görevini tamamlamış oldu. Bu karşılama durumu bile müşteri memnuniyeti için önemli, mekanda boş yer var mı? diye oraya buraya gitmenize gerek kalmıyor. Masaya oturduğunuzda önden güzel ekmekler ile birlikte yağ,peynir,zeytin tabağı geliyor. Menü çok büyük ve bir şeylere karar vermek uzun sürebiliyor. Pepper steak ve X-large bonfile orta pişmiş siparişi verdik. İçecek olarak da çilekli limonata ve Efes filtresiz aldık. Pepper Steak'in kıvamı ve lezzeti çok başarılıydı fakat x-large bonfile maalesef orta değildi ve kurumuştu. Limonataları lezzetli. Yemeğin üstüne de kahve ikram etmeleri güzel oldu. 3 kişi 105 TL civarı hesap ödedik. Ortam, servis ve lezzet başarılı olduğu için tekrar gelirim...#KanGurular

Zeytinyağı-Peynir-Zeytin (İkram)

Pepper Steak


Lezzet: 8/10
Servis: 9/10
Atmosfer: 9/10
Fiyat: 7/10
Sonuç: 8.25/10



Sosyete Tostçusu - Merkez - DENİZLİ

Denizli'de cumartesi sabahı kahvaltımızı farklı bir yerde yapmak istedik ve Esra Hanımın paylaşımından sonra ilgimizi çeken bu tostçuya geldik. Girişinde isim yazmadığı için ve içerisi zor gözüktüğünden bulmakta zorlandık. Civardaki dükkanlara sorarak bulduğumuz tostçu dükkanı oldukça küçük. İçeride bir masa ve kenarlarda 4-5 bar sandalyesi var. Salçalı, kaşarlı, sucuklu ve karışık seçenekleri var. Biz karışığı tercih ettik. Kaşar, sucuk, salça ve haşlanmış yumurta ile hazırlanıyor. Salçayı sevdiğim için ben tostu beğendim,değişiklik oldu. Gazoz ile harika gitti. İsterseniz salçasız da alabiliyorsunuz. 2 yarım, 1 çeyrek, 1 gazoz ve 2 ayran için 20 TL gibi bir hesap ödedik. Babadağlılar İş Hanına alışverişe gitmeden yol üzerinde bulunan bu mekana hızlı kahvaltı için uğranabilir...#KanGurular

Karışık Tost ve Zafer Gazozu


Lezzet: 7/10
Servis: 7/10
Atmosfer: 5/10
Fiyat: 7/10
Sonuç: 6.5/10




Kebapçı Enver - Merkez - DENİZLİ

Denizli'de cumartesi öğle yemeğinde ne yenir? Tabii ki de Denizli Kebabı. Bunu en iyi yapan yerlerden biri olarak tavsiye edilen Enver Usta'ya gittik. Genelde bu kebabı yapan mekanlar pazar kapalı ve etleri 15:00 gibi bitiyor buna göre gitmek lazım. Üst katta pencere kenarı masamızda kebap siparişimizi verdik ve 3 kişi 500 gr. istedik. Önden domates, acı yeşil biber ve soğan tabağı geldi. Domatesler, mis gibi kokuyordu ve biber çok tazeydi. Az yağlı istediğimiz et tepsimiz bol yağlı pideleriyle masayı şereflendirdi. Çatal olmadığı için mecburen ellerimizle ve pideyle kebabı yedik. Neden buna zorlandığımızı da anlamış değilim ( "Yemeği dokunarak hissedince lezzet tamamlanıyor" deniyor, ben buna katılmıyorum). Kebap lezzetliydi fakat hayal ettiğim gibi de değildi, biraz hayal kırıklığına uğradım. Et biraz yavan ve kurumuş geldi. Yağlı kıtır kısımları güzeldi fakat fazlası rahatsız edebilir. Konya'nın Fırın Kebabı ile kıyaslarsam Fırın Kebabını tercih edebilirim. Sanırım Fırın Kebabı, tepside kendi suyuyla pişmesinden dolayı çok lezzetli. Fırınını da inceledim ve odun ateşinde yapılıyor. Zaten kıtır yağlı bölgelerinde ve kısmen ette odun ateşinin kokusu ve lezzeti var. Oluşan köz için uzun süreli olması ve hemen küllenmemesi için Menengiç ağacı odunu kullanıyorlarmış. Bu lezzetlerin yanında içecek olarak Zafer gazozunu tercih ettik. 3 kişi için kebap ve içeceklere 43 TL ödedik. Değişik bir lezzet, bence denenmeli...#KanGurular

Denizli Kebabı



Lezzet: 8/10
Servis: 6/10
Atmosfer: 7/10
Fiyat: 8/10
Sonuç: 7.25/10