Kapak Resmi

Kapak Resmi

16 Ekim 2014 Perşembe

Ayşe Hanım Izgara Steakhouse - Fatih - İSTANBUL

Ayşe Hanım Steakhouse, Bereket grubunun açtığı muhafazakar olmasıyla tanınan işletme. Açılalı 1 seneyi geçti. Vatan caddesi üzerinde yer alıyor. Kebap ve ciğercilerin yoğun olduğu bölgede bu konsept dikkat çekici. Arkadaşlarla akşam yemeği için buluşma noktası olarak burayı seçtik. Şık dizayn edilmiş açık ve kapalı salonları var. Personel tecrübeli ve güleryüzlü. Mekan sahibi İsa bey, yemek boyunca bizimle yakından ilgilendi, bilgiler verdi. Mekanın isminin hikayesi de ilginç. Merak edenler İsa beyden dinleyebilir.Başlangıçlardan; Asma yaprağında ızgara hellim yanındaki tatlı acı biber sosu ile birlikte çok başarılı. Sebzeli çıtır börek, damak tadıma uyan bir lezzet değil. Çanak enginar, ortasındaki Hatay usülü frig buğdaylı, dereotlu, nar ekşili salatasıyla harikaydı. Karışık meze tabağı; patlıcan türevlerinden oluşuyor. Humus, Panço, Mütebbel ve Patlıcan salatası içeriyor. Olmasa da olurdu, bence özel tatlar değil. 


Asma Yaprağında Izgara Hellim
Sebzeli Çıtır Börek
Meze Tabağı - Humus,Panço, Mütebbel, Patlıcan 





Çanak Enginarlı Frigli Dereotlu Nar Ekşili Salata

Et tercihlerimizi dana etinden yana kullandık. Sırasıyla Lokum, Antrikot, Şaşlık, Kaşarlı köfte ve burger geldi. Gelen et sıralamasıyla beğeni sıralamam aynı şekilde gerçekleşti. Burger ve köfte, masa olarak beğenilmedi. Özellikle burger konusunda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. #FavoriLezzetim ise lokum oldu. Lezzet ve pişirilmesi mükemmeldi. Şaşlık marinasyon açısından iyi, et lezzeti açısından ortalamaydı. Antrikotu biraz sert olmasına karşın beğendim. 


Lokum
Antrikot
Kaşarlı Köfte
Hamburger
Şaşlık
İçecek olarak aldığımız fabrikasyon Şiraz Osmanlı şerbeti, etlerin yanında pek dengeli bir seçim olmadı. 



Finalde gelen şerit şeklinde kesilmiş olan kabak tatlısı üzerine tahin konmasa müthiş birşey olacaktı. Yine de afiyetle yedik, tabakları süpürdük. 


Tahinli Kabak Tatlısı


Mekanist check-in yapanlara yüzde 10 indirim uygulanıyor. Fiyat / Performans dengesi iyi olması sebebiyle tavsiye edebileceğim bir mekan.. #KanGurular Erdi K.


Mekanist'ten Arkadaşlarla buluştuğumuz akşamın mekan seçimi için Ayşe hanım Izgara Steak house'u seçtik. Mekanın isminin neden Ayşe Hanım olduğunu merak edip sorduk.Fatih Bölgesindeki bir tarikat büyüğüne danışmışlar isim için kendisi de Ayşe hanım olsun demiş ve isim bu şekilde ortaya çıkmış. Başlangıç olarak gelen asma yaprağında hellim ızgara, Çanak Enginar salatası,meze tabağı ve sigara böreği atıştırma safhasında gayet güzel gitti. Sırasıyla lokum,Antrikot,şaşlık ve kaşarlı köfte istedik. En çok ta lokum hoşuma gitti. Bu arada etlere bolca tuz ilave etmeniz gerekiyor zira tadları yavan gelebilir. En son gelen Hamburgerin köftesi fabrikada hazırlanıp geldiği için gurme hamburger tadı alamadık.Hamburgeri tavsiye etmem. İçecek olarak Şiraz Osmanlı şerbeti de çok hoşuma gitti.Tatlı olarak şefin önerisi Tahinli kabak tatlısıydı. Kabak tatlısı ince dilimler halinde hazırlanmış ve tahinle süslenmiş içindede dondurma vardı çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim. #KanGurular Fuat Ş.


Güzel anların ölümsüzleştirildiği sürece katkıda bulunan her şey özeldir. Bu akşam da birarada olduğumuz arkadaşlar bunun bir parçasıydılar. Keyifli geçirdiğimiz bu anları yediğimiz yemeklerin lezzeti ile bütünleştirdik. Yemek başlangıcında gelen ara sıcakların (Enginar salatası,meze ve sigara böreği) tadımını yaptığımızda lezzet olarak öne çıkan Çanak enginar salatası oldu. Sonrasında fasılalı olarak gelen et tabağında lokum, antrikot, şaşlık ve kaşarlı köfte geceye damgasını vururken, en son gelen hamburger bu lezzet resitalinin gölgesinde kaldı. Osmanlı Şiraz şerbetini tat uyumu açısından fazla şekerli buldum. Şalgam yerinde olurdu. Ancak içeceği daha evvel içmediğimden tadını hafızama yerleştirmiş olmakla kötü yapmadığımı düşünüyorum. Son olarak gelen tatlıyı diyet sürecinde olduğumdan yememekle birlikte tadımını yaptım. Tahini her daim sevmişimdir. Kabak tatlısını tahine yakıştıramadım. Ancak farklı bir tada asla hayır demem. Arkadaşlar, gerçekten bulunmaktan keyif aldığım bir etkinlik oldu. Bu etkinliğin meydana gelmesinde başta Poyraz bey ve Alparslan bey olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Mekanı beğendim. Çalışanlar da çok iyi bir tavır gösterdiler.Bizimle iyi ilgilenmeleri beni memnun etti. Onlara da teşekkür ederim. Mekanda mekanist check inlerine %10 indirim mevcut. Böyle bir yerde bizim yaptığımız gibi arkadaş toplantısı da iyi yapılabiliniyor, yani ortam müsait. Mekanı tavsiye ederim. #KanGurular Murat U.


Mekanist'in bana yapmış olduğu en iyi katkı, kendim gibi 9 arkadaşla tanışmak ve yemek üzerine sohbet etmekti. Mekana gelince, etraftaki kebap restoranların arasından sıyrılmaya çalışan, içi şık dizayn edilmiş bir yer. Eskiden cızbızcı ve ocakbaşı restoranların yerini, modernize edilmiş steak houselar artık. Yemek başlangıcında gelen ara sıcaklardan (Enginar salatası,meze tabağı, sebzeli sigara böreği, asma yaprağına sarılmış hellim) en çok Çanak enginar salatası oldu. Sonrasında gelen et çeşitlerinden ise (lokum, şaşlık, kaşarlı köfte ve hamburger) etin sert olmasına karşın, antikrotun tadını beğendim. Ama genel olarak ettlerin tadı çok yavandı. Saraybosna'daki etlerden sonra, bana göre lezzet bayağa düşmüştü. Fakat kullandıkları kaya tuzu, tüm etleri tadını toplayıcı özellikteydi. Fakat benim gibi tansiyon sıkıntısı olan biri için, lezzetten ziyade, sonrasında sıkıntı yaratan bir durumdu. Bir parantezde hambuger için açmak lazım. Et konusunda iyi bir şeyler yapmaya çalışan mekan, hamburger konusunda tam bir hayal kırıklığı. Hazır fabrikasyon bir etle yapılan hamburger, bu mekana hiç yakışmamış. Son olarak gelen tahinli tatlı ise, görsel olarak çok iyi olmasına karşın, tahin tadı çok baskın olmasından dolayı, kabağın tadını gölgede bırakmıştı. Mekanda mekanist check in yapanlara %10 indirim mevcut. Genel olarak çalışan personel çok ilgili ve alakalıydı. Et pişirmeyi bence iyi biliyorlar. Fakat lezzet için, daha kaliteli etler bulmaları lazım. #KanGurular Alp Mete E.


Dün akşam Guru arkadaşlarımızla bir araya gelerek daha geniş katılımlı bir yemek organizasyonu yaptık. Ayşe hanım steakhouse menüsünden tadımlar yaptık. Dana lokum, antrikot, şaşlık, kaşarlı köfte, burger denedik , ortaya mezeler ve salatalar aldık. Yaprak sarmalı ve özellikle inircirli çanak enginar salatası çok nefisti. Etlerden ise en çok lokumu beğendim sonra şaşlığı. Bonfile etin kralı zaten. Üzerine konulan kaya tuzu da güzel bir lezzet katmış. Burger ve kaşarlı köfte fabrikasyon olduğu için tadı çok rahatsız etmesede fast food a kaçmış. Steak house konspetine uygun değil. Tatlı olarak şerit şeklinde kesilmiş ve üzeri tahinli ve içi dondurmalı tatlı ile final yaptık. Başta Poyraz bey olmak üzere tüm arkadaşlara ve bizi çok iyi ağırlayan işletme sahibi İsa bey teşekkür ederiz. Mekanist ve grup indirimi de yaptılar sağolsunlar. #KanGurular Murat G.



Tahmin edemeyeceğim bir muhitte açılmış olan ilginç isimli bu et mekanına, Mekanistten arkadaşlar ile hem sohbet edip hem de tadım yapmak için geldik. Bana göre etin ve türevlerinin harika işlendiği, yanındaki garnitürlerin hem bol ve çeşitli hem de lezzetli olduğu bir mevkiide büyük risk alınarak böyle bir mekan açılmış. Burası için öğrenciliğimizden tanıdığımız bereket dönerin kardeşi diyebiliriz. Etten önce tatmak için asma yaprağında hellim, sebzeli börek, karışık meze tabağı ve enginarlı ve frigli salata masaya geldi. Asma yaprağında hellim çok tuzluydu, sebzeli börek ve mezeler ortalama, salata ise lezzetliydi. Ana yemek olarak sırasıyla lokum, antrikot, şaşlık, kaşarlı köfte ve burger tabaklarımıza yarımşar porsiyon olarak servis edildi. Lokum yumuşaktı fakat et sanırım fazla marine olduğundan dokusu ve lezzeti bozulmuştu. Kaşarlı köfte ve burgerin lezzeti umduğumun çok altındaydı. Antrikot fena değildi. Şaşlık baharatının dengeli olmasıyla ve lezzetiyle en beğendiğim oldu. Tahinli ve cevizli kabak tatlısı çok başarılıydı. Mekanın garsonları iyi servis için ellerinden geleni yaptılar. Sakin bir sohbet ortamı için mekan oldukça uygundu. Sonuç olarak, her şeyden önce alınan işlenmemiş etin daha lezzetli olması gerekiyor ve marinasyon için biraz daha çalışılması icap ediyor. Bunları başarırlarsa eminim o muhitte tutunabilirler. Şerbet, soda ve su dahil grup ve mekanist indirimiyle kişi başı 75 TL ödedik. Yemek bahane, Mekanist dostlarla muhabbet şahaneydi... #KanGurular Gültekin U.



En başarılı bulduğum lokum ve şaşlık oldu. Asma yaprağına ızgara hellim ve yanındaki tatlı acı biber sosu ile birlikte güzel bir tat oluşturdu. Çanak enginar, ortasındaki Hatay usülü frig buğdaylı, dereotlu, nar ekşili salatasını beğendim. Et'in yanında genel olarak ayran tavsiye edilmiyor artık, alkol tercih etmeyenler için Şıraz güzel bir seçenek. Kabak tatlısının bu hali pek bana uymuyor. #KanGurular Alpaslan K.




Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin


3 yorum:

  1. Reklam yok,çıkar yok,torpil yok, tamamen doğal ve samimi. Gittik,gördük, yedik ve yazdık.#KanGuruların eseri.

    YanıtlaSil
  2. O tahinli kabak tatlısı ne güzel şeydir öyle afiyet olsun ağalar :)

    YanıtlaSil
  3. :)) Teşekkür Ederiz, In Trust We Eat..

    YanıtlaSil