Kapak Resmi

Kapak Resmi

24 Kasım 2014 Pazartesi

Akdeniz Hatay Sofrası - Fatih - İSTANBUL

Yöresel Açık Büfe Kahvaltı (Cumartesi) Daveti

KanGurular 2014 yılının enleri listesinde En iyi açık büfe kahvaltı veren işletme olarak lanse ettiğimiz mekanın tespitinin doğruluğunu yerinde bir kez daha topluca görmek adına mekandaydık. Güzel bir etkinlik oldu. Hatay'ın yöresel lezzetlerinin çeşitliliğini (71 çeşit) gördük. Lezzetlerini tadabilme kifayetimiz ölçüsünde tattık. Mekanın Cumartesi ve Pazar günleri verdiği açık büfe kahvaltısının çeşit sayısı aynı değil. Hafta içi ve Cumartesi 71 çeşit (29 TL) ancak Pazar günü 155 çeşit (39 TL). Sizi kahvaltıya boğuyorlar. Neler vardı neler... Arap köftesi, Öcce, Zahter Salatası, Kömbe, Katıklı Ekmek, Biberli Ekmek, Köy tereyağı, Havuç reçeli,Tuzlu yoğurt, Kavrulmuş menengiç, Şam tatlısı, Misket sürk, Musli, Abagannuş, Mütebbel, Haydari, Hurma, Muhammara, Zeytin salatası, Nar sıra dışı bulduğum ve kahvaltı sofralarımızda sık görmediğimiz lezzetlerdi. Harikaydılar. Bunların dışındaki ürünler hem çeşitliydi ve hem de görmeye aşina olduğumuz ürünlerdi. Kahvaltıdan çok keyif aldık. KanGurular olarak yine bir arada güzel bir kahvaltı etkinliği yaptık. Mekanı beğeniyorum. Barış Bey'in ve bizimle orada ilgilenen arkadaşların tavırları ve samimiyetlerinin fark edilir olması bizim daha da hoşumuza gitti. Mekan ulaşılabilir olması itibariyle kendini bulunduğu noktada fark ettiriyor. Vale hizmeti de mevcut. Mekanda yöresel kahvaltılık ürünlerini de satın alabiliyorsunuz. Bu yönünü de takdir ettim. Mekanı tavsiye ederim. #KanGurular  Murat U.


Cumartesi günü arkadaşlar ile toplanıp mekanın davetine icabet ettik. 71 çeşit sunulan kahvaltı için 29 TL'lik fiyat bence çok uygun. Tüm çeşitleri yemeye imkan yok elbet. Favori lezzetlerim sürk peyniri, arap köftesi, öccü (mücvere benziyor), zahter salatası, yeşil zeytin salatası ve çıtır kabak tatlısı oldu. Oldukça doyurucu bir kahvaltı ve keyifli bir sohbet oldu. #KanGurular  Erşen T.


KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'nda cumartesi 71 çeşit kahvaltılık için gittik. Barış Deveci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya kalabalık bir kadroyla katıldık. Yıllardır gerek kahvaltısı gerek akşam yemekleri için sıkça tercih ettiğim mekan 30. yılını kutluyor. Önümüzdeki zamanlarda daha büyük bir yerde faaliyet planları varmış. Umarım bunu hayata geçirirler. Çünkü açık ara şehirdeki en iyi Hatay Sofrası.. #KanGurular  Erdi K.


KanGurular olarak cumartesi günü Akdeniz Hatay Sofrası'nın 30. Yılı nedeniyle davetlisiydik. 71 çeşit kahvaltı gayet yeterli fakat güzel görünümlerinden dolayı hepsinden tatmak istiyorsunuz. Yöresel kahvaltı menüsü 3 ayda bir değişiyor. Hatay kahvaltısı ise oldukça iyiydi. Özellikle arap köftesi,misket ve bala bayıldım diyebilirim. Cumartesi günleri açık büfe kahvaltı sadece 29 TL. İlginç tatlılarından da muhakkak tatmalısınız. Kaçırmayın derim. #KanGurular  Eser Y.



#KanGurular olarak hafta sonu kahvaltıda Akdeniz Hatay Sofrası'nın misafiriydik. Acık büfe çok zengin ve değişik tatlar barındırıyor. Mekan ferah ve servis de oldukça basarılı. Açık büfe kahvaltı 29 TL, israf etmeyenlere 10% indirim var. #KanGurular  Özgür E.



#KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'ndaydık geçtiğimiz Cumartesi günü. Hafta içi ve Cumartesi kahvaltı çeşidi 71 fiyatı da 29 TL. Pazar günü 155 çeşit fiyat 39 TL. Kahvaltı çeşitleri Hatay yöresinin otantik lezzetlerini yansıtıyor haliyle. Sürk peyniri, arap köftesi, öcce , zahter salatası, yeşil zeytin salatası, arap köftesi, kaymak ve bal, envai çeşit pestiller İsmini hatırlayamadığım bir sürü çeşit vardı bir çoğunun tadına bakamadım bile. Çok doyurucu ve besin değeri yüksek bir kahvaltı için kesinlikle öneriyorum. Mekanın kendine ait otoparkı bulunmakta arabanızla rahatlıkla gidebilirsiniz. Historia Avm yanındaki mekana Aksaray metrosunu kullanarak da gelebilirsiniz. #KanGurular  Fuat Ş. 


İstanbul'da lezzetli açık büfe kahvaltının adresi Akdeniz Hatay Sofrası. 71 çeşit kahvaltısıyla, Hatay Mutfağını çok iyi temsil ediyor. İleride daha büyük bir mekanda planladığı açık mutfak ve lezzet şovunu, sabırsızlıkla bekliyorum. #KanGurular  Alp Mete E. 


Hatay'a özgü tatların, yöresel zengin bir kahvaltının adresi... Tüm ürünlerini ve baharatlarını Hatay’dan doğal şartların korunmasına dikkat ederek temin ediyorlar. İsraf etmemeye dikkat çekmek için uyguladıkları kahvaltıya özel %10 uygulaması güzel düşünülmüş. Bu lezzetleri evde de tadabilmeniz için Antakya Bakkalı’ndan online alışveriş yapma imkanı da mevcut. Kabak tatlısına, kömme'ye bayılıyorum, sıradışı bir kahvaltı deneyimi için Akdeniz Hatay Sofrası Hafta içi ve cumartesi günü 71, pazar günü 155 çeşit... #KanGurular  Alpaslan K. 


KanGurular 2014 En İyi Açık Büfe Kahvaltı Mekanı seçilen Akdeniz Hatay Sofrasını, bir kahvaltı organizasyonu vesilesiyle deneme şansı buldum. Akdeniz Hatay Sofrası'nda açık büfe kahvaltı, hafta içi ve cumartesi 71 çeşit (29 TL), Pazar 155 çeşit (39 TL) şeklinde sunuluyor. Mekana biz cumartesi gittiğimiz için 71 çeşit kahvaltılık denedik. 71 çeşit kahvaltılıkların çoğu Antakya'ya ait lezzetlerdi. Arap köftesi, Öcce, Zahter Salatası, Kömbe, Katıklı Ekmek, Biberli Ekmek, Zeytin Salatası, Sürk bunlardan bazılarıydı. Yöresel çoğu ürün lezzetliydi. Özellikle hamur işi ürünlerini çok beğendim. Peynirleri tuzlu buldum, bence sunulmadan biraz tuzu alınmalı. Bir de kahvaltı ile sunulan gül şerbetini pek beğenmedim. Aroması ve şekeri fazlaydı, kahvaltıya da pek uyum sağlayamadı. En son aldığımız bal-kaymak harikaydı. Sonuç olarak standart ürün sunan çoğu açık büfe kahvaltı mekanının yerine bu mekanın en iyi açık büfe kahvaltı mekanı seçilmesi yerinde olmuş. Davet için Akdeniz Hatay Sofrasına teşekkür ederim. Daha büyük ve daha güzel bir bölgede mekan açarlar ve kaliteyi korurlarsa vazgeçilmez olacaklarını düşünüyorum. Bir pazar da 155 çeşit kahvaltısını denemek için ailecek mekanı ziyaret etmeyi düşünüyoruz.. #KanGurular  Gültekin U. 























Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin






Yöresel Akşam Yemeği Daveti

Derya K. hanımın organize ettiği tadım etkinliğine Fuat Ş., Alparslan K. ve Cihan N. arkadaşlarımızla birlikte Kangurular adına mekanda yerimizi aldık. 
Etkinlik başından sonuna kadar çok keyifli geçti.
1985 yılında Mehmet Deveci tarafından İstanbul, Aksaray semtinde kurulan Akdeniz Lokantası, birçok din ve kültüre ev sahipliği yapmış Hatay'ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini yöresel sunum teknikleriyle kendi bünyesinde toplamış. 
2007 yılında Akdeniz Hatay Sofrası olarak yeni yerinde sunmaya başlamış ve ayrıca firma son resimlerde göreceğiniz yöresel ürünleri oluşturduğu Antakya Bakkalı markasıyla tüketicilerine ulaştırmakta. Bizim de bu ürünleri yerinde görme fırsatımız oldu.
İşletme "İsraf Etme" sloganıyla kurulduğu günden beri israfın önlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla açık büfede kalan, tüketilemeyen ürünleri ihtiyaç sahibi ailelere vermektelermiş. Ayrıca açık büfe kahvaltıda israfı önleyen masasındaki tüm ürünleri bitiren misafirlerine kahvaltıda %10 indirim uygulamaktalarmış. İlginç bulduk ve takdir ettik.
İşletme etlerini de doğal şartlarda yetişen, İslami koşullara uygun kesim yapılan gıda ve veteriner hekim gözetiminde, Balıkesir ve Çanakkale'den temin ediyorlarmış.
Gelelim tadım etkinliğine. Aşağıda listelediğim ürünler masamıza geldi. Belki bazı ürünleri kaçırmış ta olabilirim.

1.Muhammara
2.Gül şerbeti
3.Yöresel Hatay Kısırı
4.Zahter salatası
5.Çam Fıstıklı Humus
6.Tuzlu yoğurt
7.Mektus (Turşuluk patlıcandan dövme biber ve ceviz)
8.Biberli ekmek
9.Eski aşı çorbası
10.Antakyanın Kaytaz böreği
11.Oruk Haşlama
12.Belluriye (Manda kaymağından)
13.Metre kebap
14.Tuzda Tavuk ve içli pilav
15.Testi kebap
16.Hatay künefesi
17.Tahinli kabak tatlısı
Tadım etkinliği tam manasıyla bir görsel şölen havasında geçti. Yukarıda belirttiğim lezzetleri beğendim. Kahvaltısına yönelik merakım bu lezzetleri gördükten sonra iyice arttı. 150 çeşit kahvaltı üründen oluşan açık büfe kahvaltılarından bahsedildi. 
39 TL imiş fiyatı. Mutlaka deneyeceğim. 
Kangurular olarak şerefimize ekmek de hazırlanmış. Bu jestin mimarı Derya Hnm. a Kangurular olarak teşekkür ederiz.
Etkinlikte bizlerle ilgi ve alakasını esirgemeyen, yediğimiz yöresel lezzetlere ait sahip olduğu bilgileri paylaşan mekanın Konsept Danışmanı Barış Deveci Bey'e KanGurular olarak teşekkür ederiz..
Mekanı tavsiye ederim.. #KanGurular

Tuzda Tavuk
Belluriye
Metre Kebap
Katılımcılar
Kangurular Barış Deveci ile birlikte 










Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder