Kapak Resmi

Kapak Resmi

23 Aralık 2014 Salı

Hayal Et Kebap House - Reşitpaşa - İSTANBUL

Sisli bir İstanbul akşamında tadım uğruna yolumuzu buraya düşürdük. Mekan çok eski değil ama dekorasyonu görünce tam olarak oturmadığını hissettim. Alan ferah ve objeler şık olsa da tam bir uyum yok. Hafif bir kimlik bunalımı yaşıyor sanki. Farklı bir dokunuşla çok daha iyi olabilir. Mekanın davetlisi olarak yaptığımız tadımda önden muhammara, şakşuka, yoğurtlu patlıcan salatası ve klasik yeşil salata geldi. Bunların içinden muhammara kıvamı ve lezzetiyle öne çıktı benim için. Ardından birer parça antrikot ve kebap servis edildi. Kebabı pek beğenmedim ama antrikot güzeldi. İsteyenlere verilen Barudi 2012 syrah şarabıyla güzel gitti. Tatlı olarak ortaya gelen künefe farklıydı. Çünkü peynir olarak mozzarella kullanılmıştı ve çok yakışmıştı. Meyve tabağındaki elma dilimlerine kahve serpilmişti. Bu ilk kez gördüğüm bir uygulamaydı. Mekanın konumu kısmen sapa kalıyor. Ulaşımı kolay ancak çok göz önünde de değil. Menü fiyatları uçuk değil. Uzun vadede şubeleşmeyi de düşünüyorlar. Ancak öncelikle tasarım konseptini oturtması lazım. Ayrılırken mekandan bir kavanoz çıtır kabak tatlısı aldım. #KanGurular  Erşen T.

Dün akşam KanGurular olarak mekandaydık. Yeri Borsa İstanbul'un hemen arkasında. Cafe olarak başlamış sonra kebap ve şimdide steakhouse konseptine dönüyor. Etleri Karkas Kasaptan alıyorlarmış ki çevrede bilinen iyi bir kasapmış. 220 gr 'lık orta az pişmiş bir antrikot ve Adana kebap aldık bir parça.Tatlı olarak Künefe ve meyve tabağı geldi. Antrikotu beğendim gayet güzeldi.Marine edip pişiriyorlarmış.Adanayı beğenmedim maalesef çok ağır bir tadı vardı. Künefeye mozerella peyniri koyduk dediler ama bu peynirle künefe yapılmıyor bildiğim kadarı ile :) Künefe de dişe dokunur değildi.Mezelerden şakşukayı beğendim. Steak house konsepti tam oturduğunda güzel ürünler çıkacak gibi duruyor. Arkadaşların da bazı tavsiyeleri oldu özellikle tahta kullanımı ve donmuş patates kullanımı ile ilgili olarak. Bunları da not etmeleri önemliydi #KanGurular  Murat G.

KanGurular olarak tadım etkinliği maksatlı mekanda bir arada bulunduk. Akşam saatlerinin özellikle Maslak ve Büyükdere Caddesinin yoğun trafiğine göz kırpan bu lokasyonda günün her saati ulaşımın net bir görüntüye sahip olmaması düşündürücü! Tadım etkinliğimizde bizlere servis edilen antrikot 220 gramlık bir parça idi. Özel isteğimle porselen tabakta servis edildi. Muhitte bulunan Karkas isminde bir Kasap vasıtasıyla temin edilen etlerin o güzel lezzetini yerinde tespit ettik. Müteakiben ise künefe geldi. Künefeyi beğenmedim. Şerbeti yeterli değildi. Sonrasında meyve tabağı servisi yapıldı. Meyveler taze ve lezzetliydi. Elmanın üzerine serpilen kahve yakışmıştı. Menüyü incelediğimde fiyatların uygun olduğunu gördüm. Tuvaletlerinden erkekler tuvaleti arızalıydı. Bayanlar tuvaletinin uniseks olarak kullanıldığını gördük. Kapalı ortamlarda sigara içilmesine müsade ediyorlar. Masamızın belli bir kısmının hava sahasını işgal eden lcd tv nin yüksekliğini kafalara çarpma olasılığı nedeniyle riskli bulduk. Bu durumu işletmeyle paylaştık. Tadım etkinliğimizi, işletmeyle etkinlik sonu yaptığımız sohbet eşliğinde icra ettiğimiz, kritik toplantısıyla bitirdik. Özellikle et servisinde tahta tabak kullanılmaması, donmuş patates kullanılmaması, lcd yüksekliği konularında tavsiyelerimize yönelik notlarını almıştır. Kendisine bu etkinliğin düzenlenmesinde gösterdiği emekten dolayı KanGurular olarak teşekkür ederiz. #KanGurular  Murat U.

Hayal Et Kebap House'ın Yeri Reşitpaşa da Borsa binasına yakın . Akşam trafiğinde Büyükdere caddesinden arabayla gitmek sıkıntılı ya metro yada Etiler ,Baltalimanı sahil yolu tercih edilmeli. Mekan açılalı çok olmamış bazı aksaklıklar olabileceğini tahmin ettik giderken.İşletme sahibi Semih bey yine de özveriyle elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmış. Öncelikle mekana girdiğinizde avizeler, loş ışık, ahşap ve uzun masalar , kenarlarda ve duvardaki şarap, şamdan ve mum objeleri ilk olarak göze çarpıyor. Bu anlamda ortam etkileyiciydi. Lezzet ve fiyat ilişkisi bence dengeli bir parça daha fiyatların uygun olmasını dilerdim. Akşam yemeğinde soframızı antrikot ızgara ve eşlikçileri süsledi. Antrikot orta pişmiş gayet iyiydi içindeki suyunu biraz kaybetmek üzereydi. Eşlikçilerden patlıcan ve muhammara gayet iyiydi muhammarayı biraz zeytinyağıyla kıvamını yumuşatırsanız daha iyi oluyor. Bu mekanın hiç tahmin etmeyeceğimiz tatlısı künefe oldu. İçindeki peynir mozzarella peyniriymiş. Şerbeti az ama lezzeti başarılıydı. Yemeğin yanında Barudi Shiraz şarabı tercih ettik şişesi 60 TL kadeh 16 TL Antrikot 35 TL. Bu fiyatlar kimi yerlere göre uygun kimi yerlere göre pahalıydı bence. Bu civarda olanlar için alternatif olabilecek bir mekan. #KanGurular  Fuat Ş.

KanGurular olarak mekanın nazik daveti üzerine gittiğimiz Hayal Et House'da izlenimlerim Ersen T. , Fuat Şimşek, Murat G. ve Murat U. isimli arkadaşlarımın yorumlarına paraleldir. Bizleri ağırladıkları için kendilerine teşekkür eder, başarılar dilerim. #KanGurular  Erdi K.

Öncelikle KanGurular grubunun bir üyesi olarak, mekanın nazik daveti için teşekkür ederim fakat benden daha önce mekan hakkında objektif yorumlarını yazan ve bunun sonucunda mekan sahibi tarafından hak etmedikleri cevapları aldıkları için de mekan sahibinin tavrını uygun bulmadığımı belirtmek istiyorum. KanGurular grubuna davet geldiğinde mekanı uyarmıştık. "Biz piyasada bulunan diğer gruplara benzemeyiz, ne tadıyorsak onu yazar ve puanlarız. Kendinize güveniyorsanız çağırın." demiştik. Sonuç olarak tattığımız yemeklere göre yorumlarımızı yazıp, puanlarımızı verdik. Mekanın iç ortamı hafif ışıklarla ışıklandırılmış ve loş. Şarap içilen bir mekan olduğu için bu şekilde ışıklandırılmış. İç dekorasyon bence de biraz düzenlenmeli. Önden gelen muhammara, şakşuka ve salata lezzet olarak ortalamaydı. Ana yemek olarak 220 gr. Dinlendirilmiş Antrikot servis edildi. Az orta kıvamda istediğim et, farklı kalınlıkta bir parça olduğu için bazı yerler az orta bazı yerleri ise orta pişmişti. Az orta bölgeler sulu ve lezzetliydi. Etin kalitesi iyi, bence pişerken veya sonra, müşteriye sorularak tuz ve karabiber ile lezzetlendirilebilir. Ufak bir parça gelen Adana Kebabın lezzeti iyi değildi. Yemeklerin üzerine mozzarella peynirli künefe ve meyve tabağı ikram edildi. Cesur bir deneme olan mozzarella peynirli künefeyi beğendim. Etlerin yanında Barudi Kırmızı şarap aldık, tadı fena değildi. Büyük şişe şarap 60 TL'ydi bence şarap fiyatları uygun. Sonuç olarak lezzetlerini ve ortamını biraz düzenlerlerse aynı zamanda eleştirileri de dinlerler ise başarılı olacak bir mekan. Yolları açık olsun...#KanGurular  Gültekin U.




Dinlendirilmiş Antrikot (220 gr.)


Şakşuka
Muhammara
Salata




Künefe (Mozzarella Peynirli)
Meyve Tabağı






Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder