Kapak Resmi

Kapak Resmi

25 Aralık 2014 Perşembe

Mehmet Emin Ciğer & Kebap - Küçükbakkalköy - İSTANBUL

Mehmet Emin Beyin davetlisi olarak, yine bir #KanGurular organizasyonunda buluştuk. Mekan Ataşehir ile Küçükbakkalköy arasında Novada Alışveriş Merkezi ve Ataşehir evlendirme dairesine yakın bir lokasyonda... Mehmet Emin Bey işine özenli naif bir beyefendi. Bir kaç aydır hayatta olan bu mekanı belli kalite standartlarını arttırarak muhafaza etmeye ve büyütmeye kararlı. Kendisinin de ifadesiyle iddalı oldukları konu Ciğer, bu doğrultuda en çok satan ürünü de... Bunun yanında kebap çeşitleri ve tadımlık mezeleri de bulunuyor. Bu akşam ciğer, adana, kuzu şiş, tavuk şişten oluşan tadımlar yaptık. Ciğer iddialı olunduğu kadar var, kuzu şişi de aynı derece başarılı buldum. Adana ve tavuk şiş için biraz daha yoğunlaşmak gerekebilir. Mezeler genelde başarılı, gerek kebaplarda gerekse mezelerde baharat tercihini yeniden değerlendirmesini öneririm, bu şekilde biraz daha farklılık kazandırabilir. Şalgam ve Ayran tercihleri oldukça yerinde; Şalgamda Ali Göde, Ayranda Eker Şişe ayran çalışılıyor gayet başarılı. Yemek sonu ikram edilen irmik helvası lezzetli olmakla beraber içindeki dondurmayı çok başarılı bulmadım. Son olarak kapanışı her zamanki gibi çay ile yaptık, daha sıcak ve demini daha iyi almış bir çay mekana artı katar... Tavsiyelerimizi değerlendireceğine emin olduğum Mehmet Emin Bey ve bu akşamın organizasyonunda emeği geçen Alp Mete arkadaşıma da onunla birlikte teşekkür ediyorum... #KanGurular Erdinç B.


Dün akşam mekan sahibi Mehmet Emin Bey'in davetlisi olarak KanGurular olarak mekandaydık. Novada AVM'ye yakın, ana cadde üstünde. Mekan,öncelikle ciğer konusunda iddialı. Grup halinde olduğumuz için tüm çeşitlerden oluşan karışık tabak yaptırdı bize. Önden gelen söğüş ve ızgara soğan, patlıcan salatası, turşu, ızgara domates, acılı ezme genel olarak lezzetli aperatiflerdi. Patlıcan salatada yoğurt miktarı azaltılırsa köz patlıcanın lezzeti daha çok öne çıkar. Şalgam suyu Adana'dan geliyor. Eker şişe ayran bulunması yine az bulunan bir özellik. Adana, kuzu şiş, ciğer ve tavuk şişten oluşan lezzetlerden ciğer hariç hepsini denedim. Ciğer sever arkadaşların genel olarak ciğeri beğendiler. Diğer lezzetlerde güzel pişirilmişti. Adana kebabın tuz oranı bir miktar azaltılırsa bence daha da iyi olacak. Klasik sunum tabaklarında etin yanı sıra baharatlar için de tabakta yuvalar yapılmış. Görsel olarak şık duruyor. Mehmet Emin Bey, işine önem veren ve sosyal medyayı işine yönelik kullanmaya çalışan biri. Mekandaki masaların kenarlarında bulunan şiş yuvaları mantıklı ve pratik bir çözüm. Merkezde yer alan ocakbaşının etrafı bar tabureleri ile çevrilmiş. Bir kebapçıdan beklenmedik şekilde çalan müziklerde epey farklı. Boney M, Dalida gibi sanatçıların klipleri eşliğinde parçalarını ilk kez böyle bir ortamda dinledim. Geçen ağustos ayında açılan mekan şimdiden bir müdavim kitlesi edinmiş kendisine. Özellikle civarda oturanlar için cazip bir seçenek olabilir. #KanGurular Erşen T.


Kangurular olarak dün akşam mekandaydık. 3 ay gibi çok kısa süre önce açılan bir restoran. Sahibi Mehmet Emin bey restorana kendi ismini vermiş. Kendisiyle kısa süre sohbet etme imkanı bulduk iyi bir esnaf bence. Başarıya giden yoldaki parametreleri iyi biliyor. İyi malzeme, ustalık, müşteri memnuniyetine odaklanmak ve müşteri gözünden bir işletmeyi değerlendirip gerekli faaliyetleri yürütmek. Mekanın adında anlaşılacağı üzere ciğer şiş konseptli bir yer. Deep freeze girmemiş taze kuzu ciğerinden yapılan ciğer 5 yıldızı hak ediyor. İstanbul'da yediğim birkaç iyi ciğerden bir tanesi olarak yerini aldı. Ortaya aldığımız karışık kebapta kuzu şiş, Adana kebap, Tavuk şiş ve ciğer şiş vardı. Adana kebap lezzetli ama tam urfa yada adana usulu olmamış 4 yıldız, sanki biraz şiş köfte gibi idi. Kuyruk yağı ayrıca katılırsa sanırım daha da güzel bir kebap olacak. Ortaya gelen mezeler ve salataları da beğendim. Öne çıkan unsurlar ciğer şiş, Ali Göde'den şalgam getirtmeleri, eti zırh ile çekmeleri, ciğerin güzel bir şekilde sunumu ve el havlusu vermeleri. Tatlı olarak dondurmalı irmik denedik ancak bu 3 yıldızlık. İrmik konusunda kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.Müşterileri öğlen o civardaki beyaz yaka personel, akşam da Ataşehir'deki aileler. saat 22.00'ye kadar açıklar.Misafirperverliklerinden dolayı Mehmet Emin beye ve ekibine teşekkür ederim. Aylar sonra tekrar gittiğimizde aynı hatta daha iyi durumda görmeyi beklediğimiz bir işletme. Ciğer şişin porsiyonu 22 TL. Fiyat biraz yüksek gelebilir ama İstanbul'daki iddialı ciğercilerde de aynı fiyat yanında da 3-4 çeşit salatası oluyor. #KanGurular Murat G.


Bir davet uğruna düştük Ataşehir yollarına, bir iki arkadaşında tavsiyesini alınca denemek farz oldu. Mehmet Emin Ciğer &Kebap. Ataşehir de Dilek Sabancı caddesinde Novada Avm ye Ve Hacı Başar kebap'a çok yakın. Yolunuz bu civarlara düşerse gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Ortaya karışık ızgaralarından sipariş ettik öncesinde gelen başlangıç salataları patlıcanı ,ezmesi közlenmiş soğanı çok taze ve lezzetliydi. Mehmet Emin bey'e sorduğumuzda malzemelerin ve etlerin seçimini kendilerinin yaptığını kontrolün kendilerinde olduğunu söyledi. Denediğimiz kebap ve ciğer çeşitlerinden özellikle ciğeri ben daha başarılı buldum. Kuzu ciğeri kullanıyorlarmış. Porsiyonunda 10 şiş varmış garnitürle lavaşla beraber 22 TL. Ali Göde şalgamı kullanmalarıda artı puan aldı. Oturduğumuz masa ahşap piknik masası tipindeydi kullanışlı ama çok rahat değildi mekanın iç alanı dışında 50 m2 kadar da bahçe bölümü var biz kalabalık olduğumuz için iki masa birleştirmek istedik bunuda bahçe bölümünde yapabildik.Bahçe bölümü klimayla ısıtılıyor ve her yeri kapalı olduğundan kış aylarında da rahatlıkla tercih edilebilir. Yemek sonrasında çay ikramı bolca yapıldı sağolsunlar. Bu arada tatlı olarak dondurmalı irmik tatlısına yönelmişler bence de çok isabetli olmuş. Daha da iyi olacağına eminim.Mekan açılalı 3-4 ay kadar olmuş bu çizgiyi dahada ileri taşırlarsa iyi bir marka oluşturabilirler. #KanGurular  Fuat Ş.



Mehmet Emin beyin KanGurular gurubunu özel olarak davet etmesi, ağırlaması bizler için hoş bir lezzet etkinliği oldu. Ben bu mekana daha önce de gelmiş ve iyi intibalar ile ayrılmıştım. Mehmet Emin beyin, yine tüm ürünler hakkında bilgi vermesi, kalite standartlarını daha yükseklere taşımak istediğini belirtmesi mekan için artı puan. Kullanılan ürünler hakkında daha önce bilgi vermiştim. Mekan hakkında diğer KanGurular üyeleri de yorumlarında yer verecektir. Mehmet Emin bey misafirperverliği ile kullandıkları ürünleri yörelerinden getirtip en doğal halleriyle sunumları ile, hijyene verdiği önemle dikkat çekiyor. Nazik daveti için teşekkürler. #KanGurular  Ali A.


Ocak başında ciğer zamanı... Ciğer ve kebap harika. Ayran ve şalgam da iyi yerlerden seçilip sunuluyor. Ocakbaşının tarzı tasarım olarak güzel düşünülmüş. Temizlik, servis ve lezzet olarak gayet iyi bir mekan.#KanGurular  Alpaslan K.


Zaman içerisinde gittikçe lezzet kalitesini artıran Mehmet Emin, Ciğerde yakaladığı lezzeti, sanıyorum diğer kebap çeşitlerinde de, en kısa zamanda yakalayacaktır. Her gittiğimde lezzet olarak daha da iyiye giden Mehmet Emin'de, özellikle yemek sonrasında sunulan dondurmalı irmik helvası için yer bırakmanızı öneririm. #KanGurular  Alp Mete E.


Mehmet Emin Ciğer & Kebap'ın davetiyle KanGurular olarak mekanda hazır bulunduk. Mehmet Emin Bey ile hem sohbet ettik hem de sunduğu lezzetlerini tattık. Esas işi müteahhitlik olan Mehmet Emin Bey, böyle bir mekan açmaya karar vermiş ve bu sektörde de işini iyi yapmaya çalışıyor. Malzemeleri mümkün olduğu kadarıyla iyi yerlerden seçmeye çalışıyor zaten bu özen, lezzetlerde de kendini hissettiriyor. Önden mezeler servis edildi. Bunlar arasında yoğurtlu patlıcan ve ezme başarılıydı. Köz soğan salatasını görünce sevinmiştim fakat maalesef istediğim kıvamda değildi, fazla diri kalmıştı. Alkollü içecek bulunmuyor. Şalgam suyu markasının Ali Göde olduğunu duyunca çoğumuz şalgam suyu tercih ettik. Acılı şalgam suyu fena değildi. Ana yemek olarak ortaya karışık kebap geldi. Adana sıkı ve biraz fazla tuzluydu. Et şiş fena değil, çöp şiş biraz daha lezzetlendirilebilirdi. Ciğer lezzetli ve tam kıvamındaydı. Kendilerinin de en iddialı oldukları ciğer tüm masa tarafından da beğenildi. Ciğer kendinden kimyonlu geliyor, sevmeyenler pişmeden önce mutlaka uyarmalı. Yemeğin üstüne dondurmalı irmik geldi, ben başarılı buldum. Üstüne bol bol çayımızı içerek tadımımızı sonlandırdık. Ciğer dışındaki kebaplarını biraz daha geliştirmeleri gerekiyor. Şu haliyle ciğer ve dondurmalı irmik tatlılarını tavsiye ederim. Yakın bir zamanda ciğer için tekrar gitmeyi düşünüyorum...#KanGurular  Gültekin U.




Karışık Kebap (Ciğer, Çöp Şiş, Kuzu Şiş, Tavuk Şiş, Adana Kebap)

Sumaklı Soğan, Köz Soğan, Yoğurtlu Patlıcan, Ezme, Domates Biber Izgara, Yeşillik, Mevsim Salata

Ciğer ve Tavuk Şiş
Acılı Şalgam Suyu
Dondurmalı İrmik Tatlısı 




Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder