Kapak Resmi

Kapak Resmi

29 Ocak 2015 Perşembe

Et Mekan Steakhouse - Küçük Çamlıca - İSTANBUL

Bir KanGurular tadım etkinliği ile tanıma fırsatı bulduğum mekan, nargile kafe ve steakhouse olarak 2 işletmeden oluşuyor. Biraz arada kalmalarına karşın, ferah ve geniş bir mekan. Tıkış tıkış olmayan masa dizilişi, mekanı inşa ederken mevcuttaki ağaçların dekor olarak kullanılması çok hoş olmuş. Öncelikle füme tabağı ve salata ile başlayan servisi, ara sıcak olarak İstiridye mantarı, soslu üzeri kaşarlı patlıcan takip etti. Biraz soluklandıktan sonra, dana lokum geldi, çok iyi pişirilmiş içi sulu yumuşacık ve başarılı bir lezzetti. Daha sonra mekanın özel speciali flank denilen kontrfileden yapılmış ince ince kesilmiş döneri andıran et servis edildi. Müşterilerin Sivas döneri de diye adlandırdığı et, burada sıkça tercih edilen bir lezzet. Sonrasında görsel olarak çok başarılı Dana kaburga tandır sunumu yapıldı, yaklaşık 2 kiloluk bir parça et, 7-8 saat kadar kara fırında pişmesi akabinde servis ediliyor. Güzel pişmiş kaburga, lezzet olarak da başarılı bir etti. Bir çok steakhouse da olmayan, bu mekana fark katan lezzet ise Kuzu kol tandır. Daha çok büryan veya kuyu kebabı yapanların tercih ettiği kuzu eti, burada yine kara fırında 4 saati bulan pişirme süresinden sonra servis ediliyor. Haliyle hafif yağlı olan kuzu eti, hem yumuşak, hemde daha sağlıklı bir et. Bu tarz mekanın kendine has bir sucuğu olur, haliyle Et Mekan'da bu konuda iddialı kendi yapımları sucukları var ve kuzu etinden sonra, finali sucukla yapıyoruz. Baharat oranı ve lezzeti çok başarılı. Bu mekandaki favori lezzetlerimden biri oluyor. Yemeğin sonunda tatlı olarak, dondurma ile servis edilen Katmer geliyor. İstanbul'da bir çok defa yediğim katmerlere göre başarılı bir lezzet. Finali tatlı ile yapmak isteyenlere öneririm. Genel olarak Balıkesir yöresinden temin edilen etler eskisi kadar lezzetli olmuyor. Balıkesir bölgesinin tüm İstanbul'a et konusunda %60-70 oranında cevap verebilmesini de anlamış değilim. Bence Balıkesir bölgesinden gelen etler, eskiden çok daha başarılıydı. Şimdi ise et tadı var ama, lezzet olarak eksik. Et Mekan bunu fark etmiş ve marinasyon işlemi ile etlere lezzet vermeye çalışmış ve bu konuda da, doğru yolda yol alıyorlar. Bir önerim ise daha çok fark yaratmaları için, etlerin yanında lezzetine lezzet katacak, hazır yerine kendilerinin yapacakları barbekü ve hardal sos olacaktır. Gece boyunca bizlere eşlik eden Mahmut ve Fatih beye teşekkür ederim. Mekanı öneririm. #KanGurular Alp Mete E.


Kuzu Kol Tandır
Füme Et
Lokum
Dana Kaburga
Tabağa Servis Edilmiş Dana Kaburga
Flank
Kasap Sucuk Izgara
Güveçte İstiridye Mantarı, Mantarlı Ispanak, Közde Soslu Patlıcan 
Lokum ve Patates Kızartması Sepeti
Tulum Peynirli Salata
Dondurmalı Antep Fıstıklı Katmer
Dolapta Dinlenen Etler
Kasap Reyonu - 1
Kasap Reyonu - 2
Kara Fırın

12 ocak akşamı mekanın daveti üzerine KanGurular grubu olarak mekanı ziyaret ettik. Mekan yeşilliklerin içinde açık alan ve iç mekan olarak ferah bir yer. Yazın daha keyifli bir yer olacağı şüphesiz. Ana mekan haricinde hizmet veren bir kafesi de mevcut. Nargile de içilen bu kısım bana hitap etmiyor ama genişletmeyi düşünüyorlar. Tadıma salatalar, füme et tabağı ve sıcak mezeler ile başladık. Sıcaklardan istiridye mantarı özellikle hoşuma gitti. Közde soslu patlıcan da oldukça güzeldi. Mantarlı ıspanak daha sade bir lezzetti. Et olarak dönerin az kalını şeklinde kesilmiş flank, 7 saat fırında pişmiş dana kaburga, dana lokum, 4-5 saat pişen kuzu tandır ve sucuk servis edildi. Dana kaburga yumuşaktı ama sanırım etin yağsız yeri geldiği için bana yavan ve kuru geldi. Üstüne sürdükleri barbekü sosun olmamasını tercih ederdim. Etin lezzetini gölgeleyecek bir sosun varlığı hoş olmuyor. Lokum ve flank pamuk kıvamındaydı. Benim favorim daha yumuşak kıvamı ve lezzetli tadıyla kuzu tandır oldu. Sucuğun iyi tarafı sinirinin olmayışıydı. Finalde ikram edilen katmer tatlısı lezzetliydi ama klasik katmere göre çok fazla tereyağ konduğu için ağır olmuştu. Dondurma ilavesi olmasa da olur. Mekanda tahta servis üzerinde getirilen etler porselen tabaklarda yeniyor. Yakında özgün bir seçimle servis yöntemlerini değiştireceklerini söylediler. Bu sayede daha hijyenik bir yemek olacak. Hesaplar gram üzerinden yapılıyor. Fiyatları normal düzeyde. Alkol olmayışı bence güzel. Alternatif olarak belki şarap menüye eklenebilir en fazla ama bulunduğu semt gereği bunun pek tercih edileceğini sanmıyorum.  #KanGurular Erşen T.


12 Ocak pazartesi akşamı Kangurular grubu olarak Et Mekana bir tadım etkinliği için gittik.Füme tabağı, Dana Lokum, Dana Kaburga, Flank, Kuzu Tandır, Kasap Sucuk ve tatlı olarak Katmer denedik. Yeni açılan bir işletme ve işletme ortakları genç ve dinamik kişiler. En çok beğendim etler Kasap sucuk, Dana lokum ve Flank oldu. Kasap sucukta etten çalınmamış ve baharatı dengeli idi. Lokum ise her zaman favori lezzetlerim arasında yerini almaktadır. Flank ise kontrfileden yapılan çok ince döner gibi kesilip ızgara yapılan bir ürün bunu da çok beğendim. Ortaya gelen salata güzeldi. Kaşarlı ıspanak favorim oldu. Dana Kaburganın yağsız kısmı geldi bana ve çok kuru ve uzun lifli bir etti. Kuzu Tandır marinasyondan mı bilmiyorum kaliteli ama çok lezzetli değildi. Etleri bilindik ve iyi kasaplardan kendileri seçiyorlarmış. Et kalitesi iyi ise sanırım ön hazırlık kısmında belki bir iyileştirme yapabilirler.Et mekanın bir artısı da kuzu etine de yer vermiş olmaları ve odun fırınına sahip olmaları. Et Mekan yeşillikler içinde güzel bir yerde konumlanmış ayrıca nargile cafe kısmı da var.  #KanGurular Murat G.


Anadolu yakasında güzel bir yemek yemek için iyi bir adres. Başlangıç olarak Füme et tabağı ve güveçle servis edilen sıcaklar tat olarak harikaydı  (İstiridye mantarı , Közde soslu patlıcan, Mantarlı ıspanak).  Et olarak  flank (az pişmiş lezzeti daha iyi hissediliyor) , 7 saat fırında pişmiş dana kaburga, dana lokum, 4-5 saat pişen kuzu tandır ve sucuk servis edildi. Dana kaburga yumuşaktı ve kullandıkları sosla aldığım tat benim için çok iyiydi.. Özel olarak yaptırdıkları sucuğun tuz oranı biraz fazla olmasına karşın lezzeti güzeldi. Tahta servis üzerinde getirilen etler porselen tabaklara servis ediliyor.  #KanGurular Alpaslan K.


KanGurular olarak geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğimiz Et Mekan'ın sahibi Fatih ve Mahmut kardeşler bizleri çok iyi ağırladılar sağ olsunlar. Önce mekanı gezdirdiler daha sonra spesiyallerini masamıza teker teker getirdiler. Mekanın yemek bölümü haricinden birde cafe bölümü var Nargile severleri de burada bekliyorlar. Mekanın bahçesi yeşil alanı oldukça geniş bir günde buraya gündüz vakti gelip deneyimlemek lazım. Öncelikle füme tabağı ve salatalar geldi daha sonra ara sıcak olarak İstiridye mantarı,soslu üzeri kaşarlı patlıcan ve ıspanak minik güveç içinde sunuldu lezet olarak mantar ön plandaydı ama hepsi lezetliydi. Etlerin gelişi fazla uzun sürmedi sırasıyla Dana lokum geldi çok iyi pişirilmiş içi sulu yumuşacık ve lezzetliydi. Daha sonra flank denilen kontrfileden yapılmış ince ince kesilmiş döneri andıran et lezzetliydi. Buna Sivas döneri de deniyormuş. İlk defa duydum bu eti. Tandırda Dana kaburga sunumu yapıldı ki görülmeye değerdi yaklaşık 2 kiloluk bir parça 7-8 saat kadar kara fırında ağır ağır pişmiş. Porselen Tabaklarımıza şefimiz vasıtasıyla lime lime koparılarak servis yapıldı. Bu arada önemli bir konuda etler tahta servisle geliyor porselen tabaklara konuluyor. Dana kaburga lezzet ve kıvam olarak harikaydı tek kelimeyle gözümüzde midemizde bayram etti. Dana kaburganın ardından Kuzu kol tandırda masamızı şenlendirdi. Kuzu eti haliyle daha yağlıydı ama kuzu etini herzaman dana etine tercih ederim. Kuzu etinde bulunan yağın yarısı insan sağlığı için faydalı olan doymamış yağ asidinden oluşur. Kuzu eti kırmızı kan hücreleri yapımını teşvik etmesinin yanında anemi hastalığını önler, kırmızı kan hücre yapımı için yaşamsal öneme sahiptir. Bu nedenler uzar gider aslında. Favorim kuzu etidir. Ağız tadımız değişmesin diye sucuk servisi etlerden sonra yapıldı bence çok yerinde bir hareket oldu. Sucuğu kendi yapımlarıymış oldukça başarılı buldum hatta bir kangal satın almak istedim fakat çıkışta unuttum almayı, en kısa zamanda gidip satın alacağım. Yemeğin sonunda tatlı olarak ne var? dediğimde katmer cevabı biraz şaşırttı beni. Açıkçası beklemiyordum. Katmer dondurmayla birlikte sunuldu gayet güzel gitti fakat katmeri çok iyi yapan yerlerde yediğimizden dolayı burada yediğim katmer o lezzette gelmedi. Fatih Bey'e tavsiyem künefe olacak, belki künefe yaparlarsa çok daha başarılı olurlar. Fiyatlara gelecek olursak bir kere etler istediğiniz gramajda tartılıp pişiriliyor fiyatını da görüyorsunuz. Fiyatları adisyonda görebilirsiniz. Mekana KanGurular tavsiyesiyle giden müşterilerine %10 indirim yapılacağı müjdesini de vereyim.Güzel bir jest oldu bu. Tavsiyelerimizle, Etmekan.  #KanGurular Fuat Ş.



KanGurular olarak yağışlı bir havada yolumuzu Et Mekan Steak House'a işletmenin daveti üzerine tadım etkinliği yapmak maksadıyla düşürdük. Mekana geldiğimde dizayn olarak ferah ve şık bir mimariye sahip olduğunu girer girmez fark ettim. İşletmecileri Fatih ve Mahmut bey kardeşler, kendileriyle sohbetimizde, bu işletmenin müteahhit babaları vasıtasıyla hayata geçirdikleri bir yer olduğunu, kendi hayallerine göre dizayn ettiklerini, özellikle ailelerinin yaşam alanına çok yakın olmaları bu mekanı çok sahiplenmelerine neden olduğundan bahsetti. Mekanın bulunduğu alanda yıllanmış ağaçlardan oluşan bir ağaçlık bulunmaktayken, yeri inşa ederlerken, mekan içine rastlamış ağaçları da iç dekorasyonunu tamamlayacak bir şekilde canlı dekorun bir parçası şeklinde kullanmışlar. Sanki ormanda piknik yapar gibi yemek yiyeceğiniz bir bir hava yaratmışlar. Steak House Restorant olarak teşkil edilen mekanın hemen yanında oluşturdukları cafe niteliğinde işlettikleri ikinci bir mekana sahipler. İsteyen müşterilere burada Digitürk ve Dsmart hizmeti yanında nargile keyfi sunmaktalar. Tadım olarak masamıza (Tabaklarımız porselendi) başlangıçta füme et tabağı, güveçte istiridye mantarı,mantarlı ıspanak geldi. Çok lezzetliydiler. Bunlar iyi bir başlangıç oldu. Sonrasında tahta tablalar ile servis ettikleri Dana Lokum (İşletme hijyen standartları açısından bu konuda ikaz edilmiş ancak onlar da özellikle tahta tablaların müşteriler tarafından çok talep gördüğünü, bunu çözebilmek için tahta içine monte edilebilen porselen siparişi verdiklerini ve böylelikle hem görsel hem hijyen standartlarını sağlayacaklarını beyan ettiler.), Dana Kaburga (taş fırında 7 saat pişmiş), Flank (Sivas döneri deniyormuş), Kuzu Tandır (taş fırında 4-5 saat pişmiş), Kasap Sucuk ve tatlı olarak ise kaymak dondurmalı katmer servisi yapıldı. Etleri değerlendirmem gerekirse, dana kaburga, lokum, kuzu tandırı, flanki çok beğendim. Sucuklarını beğenmedim. Etleri harika bunu söyleyebilirim. Fiyatları da uygun gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Zaten mekana Kangurular tavsiyesiyle geldiğinizi söylediğinizde bir de mekan doping yapıyor. %10 İndirim, iyi mi bence iyi.:) Ekmeklerini kendileri yapıyorlar, çok lezzetliydiler. Etlerin sonunda tatlı olarak gelen katmerin kaymaklı dondurma ile uyumu ve lezzeti çok iyiydi. Bunu da beğendim. Mekanı tavsiye ederiz.  #KanGurular Murat U.



KanGurular grubu olarak, Mahmut ve Fatih Alagöz kardeşlerin ev sahipliğini yaptığı Et Mekan'daydık. Mekan, Libadiye Caddesindeki Opet'in karşı çaprazında yer alıyor. Caddeye bakan tarafında nargile kafe, arka agaçlık alanda steakhouse bulunuyor. Başlangıç olarak füme et , daha sonra Akdeniz yeşillikleri ve çoban salata geldi. Ara sıcak olarak; Küçük güveçlerde kaşar kaplı köz patlıcan, mantarlı kremalı kaşarlı ıspanak ve istiridye mantarı vardı. Ayrıca masaya özel baharatlı kibrit patatesler geldi. Sıra etlere gelince, yaprak döner kesiminde kontrfileden Flank, dana lokum ve özel bir şov ile sunumu yapılan, 7-8 saatte kara fırınlarında pişen dana kaburga görüntüsü ile de gözleri bayram ettirdi. Daha sonra da kuzu kol tandır sunumu yapıldı. Etlerin finalini de kendi imalatları olan ve % 90 et olduğu söylenen kasap sucuk ile yaptık. Tatlı olarak dondurma ile sunulan katmer vardı. KanGurular grrubumuzu içtenlikle ağırlayan Mahmut ve Fatih Alagöz kardeşlere bir kez daha teşekkür ederiz.  #KanGurular Ali A.



Libadiye Caddesinde uzun süredir dikkatimi çeken ve yakın zamanda gitmeyi düşündüğüm Et Mekan'dan, KanGurular grubu olarak nazik bir davet aldık. Adını bu zamana kadar sıkça duyduğum mekanın lezzetleri tatmak için bu davet iyi bir fırsat oldu. Çamlıca'nın ağaçlar içerisinde bulunan bölgesinde bulunan mekan, konum ve rahatlık anlamında iyi bir bölgede. Aynı zamanda yerleştiği bölgede ağaçları kesmeyerek de doğaya saygılı bir işletme. Mekanın iç oturma alanı rahat ve ferah. İlk önce güzel bir sunumla füme et (15 TL), salatalar (10-13 TL) ve güveçte istiridye mantarı (12 TL), mantarlı ıspanak (10 TL) ve közde soslu patlıcan (12 TL) geldi. Füme et lezzetli, güveçler de kara fırında odun ateşinde pişmenin avantajıyla lezzetliydiler. Daha sonra her etçi mekanın sunduğu lokumlar (110 TL/kg) sepette patates kızartması servis edildi. Lokum kıvamında pişirilmiş ve lezzetliydi. Patatesin de çıtırlığı ve sos miktarı kıvamındaydı. Bunun üstüne 7-8 saat kara fırında pişen dana kaburga (120 TL/kg) masaya geldi. Dokunulduğu anda dağılan et şefimiz tarafından tabaklarımıza servis edildi. Etin kıvamı ve yağlılığı çok başarılıydı fakat etin dış yüzeyinin kurumaması için sürülen bal ve barbekü sos karışımı maalesef etin lezzetini gölgelemişti. Bence etin lezzetini bozmayacak bir karışım düşünülmeli. Kaburganın üzerine Flank (110 TL/kg) denilen döner kalınlığında kesilmiş etleri tattık, bu tür ince kesilmiş etler beni çok sarmıyor. Bu etlerin üstüne gelen kuzu tandır (105 TL/kg) kıvamında ve lezzeti yerindeydi. Izgara kasap sucuklarını (63 TL/kg) da başarılı buldum. Dondurmalı katmerin (14 TL) lezzeti İstanbul standartlarında ve ortalamaydı. Mekan sahipleri, bizimle birlikte yemeklerden tadarak ve sorularımıza cevap vererek güzel bir konukseverlik gösterdiler. Samimiyetleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Mekan alkolsüz. Alkolsüz içecekler ile kişi başı ortalama 60-90 TL aralığında hesap ödenebilir. Doğru et tercihleri yapılması koşulu ile uygun fiyatları ve doğa ile iç içe atmosferi için gidilebilecek bir mekan, Et Mekan...  #KanGurular Gültekin U.




Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder