Kapak Resmi

Kapak Resmi

4 Şubat 2015 Çarşamba

Arola - Levazım - İSTANBUL

İstanbul'un Michelin yıldızlı şef Sergi Arola'ya ait Restaurantı, Raffles Hotel Arola'dayız. 
Arola'nın restoranlarında yemeğin yanı sıra şık ve modern tasarımlar da ayırt edici nitelikte; Raffles Hotel İstanbul'da bulunan Arola restaurantta da bunu gördük. 74 kişilik görkemli yemek salonuna ve 44 kişilik açık hava terasına ek olarak Arola'nın ayrıca bir şef masası bulunan, özel zamanlar için ayırtılan özel bir yemek alanı da bulunmakta. Mutfakların Ferrarisi dediği değeri 600 000 Euro olan bu mutfakta şefin çalışmasını izleyebiliyorsunuz.

Bu arada Yalnızca Akşam Yemeği Servisi Yapılıyor bu özel Restaurantta.
Bar kısmında 18:00-21:00 arası canlı müzik de yapılıyor.
#KanGurular ekibi olarak Arola’nın lezzetlerini daha geniş bir yelpazede tadımlamak ve görmek istiyoruz. Şefin tavsiyesiyle tadım menüsüne karar veriyoruz ve tadım menüsünü biraz daha zenginleştirip 13 çeşide çıkartıyoruz. Sırasıyla menüdeki lezzetler şu şekilde;

1- Kral Yengeç Salatası Kral Yengeç eti, haşlanmış yumurta, domates, susamlı ekmek

2- Karışık Sebzeler Siyah zeytin, badem yatağında bebek havuç, yeşil kuşkonmaz, bebek pırasa, taze filizler 

3- Porcini Mantarı Carpaccio şeklinde dilimlenmiş Porcini mantarı çam fıstığı, kestane 

4- Dana Fileto Fıstıklı marine Carpaccio, yeşil elma, dilim ‘piparra’ rendelenmiş koyun peyniri 

5- Patlıcan Alevde közlenmiş patlıcan, zeytin, yer fıstığı inceltilmiş balzamik

6- Kalamar Andalusia usulü kızartılmış mürekkep ekmeğinde kalamar sandviç 

7- Bravas “Arola” Brava & Aioli soslu kızartılmış patatesler 

8- Tavuk Kanatları ‘Kimchi’ sos ile kızartılmış kanatlar ve sarımsaklı zeytinyağı 

9- Kaz Ciğeri “Mi Cuit” Közlenmiş ızgara sebzeler ve akdeniz sosu

10- “Arroz Negro” Kabuklu deniz mahsülleri, balık ve siyah mürekkep ile pişirilmiş pilav 

11- Arola Lamburger Ağır ateşte pişmiş kuzu, yeşil naneli ekmek, mini salata, patates “pont neuf” ve ev yapımı ketçap

12- Vanilya Bomba “İngiliz krema bomba” frambuaz 

13- Moleküler Meyve Salatası “OSMOSIS” baharat ve nane granite

Tüm bu menüye eşlik edecek şarabımız Cune 2009 Rıoja Crianza oldu.

Restaurantlarından çıkan yemeklerin de kökeni ne olursa olsun Arola imzasıyla hatırlanmasını diliyor, bu sebeple de vardığı nokta ne olursa olsun öğrenmeye, kendini geliştirmeye açık tutuyor kendini. Kalamar Andalusia usulü kızartılmış mürekkep ekmeğinde kalamar sandviç için Arola’nın imzası deniyor. Gerçekten çok özel bir tat. Bu nasıl anlatılabilir ki? Menüde birçok lezzet damağımızda yer etti resmen . Kaz Ciğeri “Mi Cuit” Közlenmiş ızgara sebzeler ve Akdeniz sosu ile muazzamdı. Karışık sebzeler siyah zeytin, badem yatağında bebek havuç, yeşil kuşkonmaz, bebek pırasa, taze filizler sunumuyla yaratıcılığın ön planda olduğu bir tabaktı. Saksıya ekilmiş minyatür sebze ve çiçekleri andırıyordu, çok ilginçti yemesi de bir o kadar keyifliydi. Porcini Mantarı Carpaccio şeklinde dilimlenmiş Porcini mantarı çam fıstığı, kestane ile istiridye kabuğu içinde sunuldu pembe bir köpük vardı üstünde pancarı defalarca mix ederek elde etmişler bu köpük rüya gibi. 

Arola Lamburger, ağır ateşte pişmiş kuzu, yeşil naneli ekmek, mini salata, patates “pont neuf” ve ev yapımı ketçap. Kuzu eti ince gömlek denilen iç yağına sarılmış içinde közlenmiş biberler vardı naneli yeşil ekmek içinde mükemmel ötesi bir Lamburgerdi. Tatlılara geçtiğimizde Vanilya Bomba “İngiliz krema bomba” frambuaz gerçekten damakta patladı.

Moleküler Meyve Salatası “OSMOSIS” baharat ve nane granite ile servis edildi moleküler gösteri başladığında ortalığı sis tabakası kapladı görülmeye değerdi. 4 saatlik bu gösteri boyunca hiç sıkılmadık hep merakla bekledik bir sonraki lezzeti zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadık herkese bu yemek sanatını izlemelerini tavsiye ediyorum.
Tadım menüleri 175-195 TL. İspanyol şarabı Crianza 180 TL idi.
#KanGurular Fuat Ş.


Karışık Sebzeler



Kral Yengeç Salatası
Amuse Bouche
Porcini Mantarı Carpaccio
Dana Fileto Carpaccio


Tavuk Kanatları
Alevde Közlenmiş Patlıcan
Kalamar Sandviç
Bravas Arola
Kaz Ciğeri
Arroz Negro

Arola Lamburger
Patates Pont Neuf
Vanilya Bomba Frambuaz
Moleküler Meyve Salatası

Vanilya Bomba Frambuaz



Madrid'de Michelin** lokantanın sahibi şef Sergi Arola'nın İstanbul Raffles Hotel'de adını verdiği lokantaya tadım menüsü için gittik..
Uzun yıllar ünlü İspanyol şef Ferran Adria'nın yanında çalışan Arola daha sonra yarattığı kendi mutfağında da aynı izleri takip ediyor..
Raffles Arola'nın genç şefi Omar masamıza gelerek menüsü hakkında bilgi verdikten sonra amuse bouche (ağız hoşlukları) ile şampanya eşliğinde yemeğimize başladık..
Her serviste; yemekler ile ilgili bize bilgi verildi..
Yemeğe Rioja bölgesinin Crianza üzümlerinden yapılan kırmızı şarap eşlik etti..
Favori lezzetlerim, tek lokmada yenilen tavuk kanadı; gömlek içinde kuzu etli ve naneli ekmek ile sunulan lamburger ve yine bir lokmada yenilen vanilyalı hamur topları oldu..
Lokantada aynı zamanda "chef table" denen özel mutfakta ve masada birebir şefin çalışmasını görsel olarak izleyerek yemek yenebilen özel bir salon da bulunuyor..
Servis oldukça güzel tek eleştirim, rahatsız olan oturma grubu ve bir Michelin lokantada ilk defa olarak masada bulunmayan masa örtüsü olmuştur..
Tadım menü fiyatları 175-195TL + içecekler  
 #KanGurular Mehmetcan T.


KanGurular grubumuz ile Raffles Hoteldeki Arola Restaurant'a şef Omar'ın tadım menüsü sunumu için geldik. Şef Omar'ın menü hakkında verdiği bilgiler sonrasında şampanya ile tadım menüsüne geçiş yaptık.
Tadım menümüz şef Omar'ın da tavsiyelerine uyularak 2 tadım menüsü miks edilerek daha da zenginleştirilmişti.
Menümüzde; Kral yengeç salatası.Domates, siyah zeytin püresi ve badem yatağında; bebek patlıcan, bebek kabak, brüksel lahanası, kuşkonmaz, bebek havuç ve yenilebilir çicekler. Carpaccio şeklinde dilimlenmis ve üzerine çamfıstıkları kırılmış porçini mantar. Dana fileto fıstıklı marine Carpaccio. Alevde közlenmiş patlıcan, zeytin ve yer fıstığı inceltilmiş balzamik ile. Andalusia usulü kızartılmış mürekkep ekmeğinde kalamar sandviç. Bravas Arola; Brava&Aioli soslu kızartılmış patatesler.
Tavuk kanatları; "Kimchi"sos ile. Kaz ciğeri;"Mi Cuit" közlenmiş ızgara sebzeler ve Akdeniz sos ile. "Arroz Negro"kabuklu deniz mahsulleri; balık ve ve siyah mürekkep ile pişirilmiş pilav eşliğinde."Arola Lamburger";
Ağır ateşte pişmiş kuzu etinin daha sonra ciğer gömleğine sarılıp, yeşiĺ nane soslu üzeri kabak çekirdekli mini burger sandviçlerinde mini salata ve patates (Pont Neuf) ile ev yapımı ketçap eşliğinde.
Finalde tatlı olarak; vanilya bomba (İngiliz krema bombası) franbuaz eşliğinde ve de büyük şov; Moleküler tropik meyve salatası; Osmosis baharat ve nane granite ile.
Tadım menümüze Rioja Bölgesi Crianza üzümlerinden üretilen kırmızı şarap eşlik etti. Bu güzel tadım menüsünün sunumunda emeği geçen başta şef Omar ve ekibine teşekkür ederiz.
   #KanGurular Ali A.




Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder