Kapak Resmi

Kapak Resmi

18 Şubat 2015 Çarşamba

Hamur Doğal - Levent - İSTANBUL

Geçen hafta KanGurular olarak Banu hanımın davetlisiydik. Levent gibi plazaların, AVM ve iş merkezlerinin yükseldiği bir yerde ev yemekleri yani evde yapılıyor ve yeniliyormuş gibi yemekler yapıyor. Kendisinin beğenmediği yemeği menüye koymuyor. Müşteriler istediğinde bazı yemekleri de menüsüne ekliyor. Garanti binasının arka tarafında küçük bir yerde hizmet veriyor. Müşteri kitlesi genel olarak plazalarda çalışan ve fast-food yemeyi tercih etmeyen kişiler. Banu hanım mevsimine göre ve yöresel ürünleri kullanan bir işletmeci. Tabi İstanbul'da yöresel mevsimsel ve miatlı ürün tedarikinin sürekliliğini sağlamak zor. Yemeğe Denizli'den gelen tarhana çorbası ile başladık. Bizim yörede tarhana taneli oluyor bu tanesiz idi ama yörenin süzme yoğurt ve kaymağı doğal olunca ve Banu hanımın titizliği ve mahareti ile birleşince ortaya enfes bir çorba çıkmış. Tarhanayı çok seven evde sürekli tarhana çorbası içen biri olarak bu bölgede isem kesinlikle tarhana çorbası içmeye gelirim. Çorba sonrası haşlama içli köfte geldi iç malzemesi ve kullanılan ceviz kaliteliydi ama dış kısmı daha ince olabilir. Yemeğin yanında gazlı içecek vermediklerini söylediler, bize de zencefilli limonata ikram ettiler. Bu limonata da daha yoğun olabilir, belki ekşi elmayla daha güzel olur. Kadınbudu köfte ve börek de denedik. Bunlarda lezzetli idi 4 yıldız. Zeytinyağlı sarmaları herkes çok beğendi ben biraz tatlı oranın (tarçin v.s.) fazla olduğunu düşünüyorum gerçi bu da tercih meselesi. Sarmalar tadımlık, küçük küçük hazırlanmıştı. Kısır, pazı sapı ve yoğurtlu ıspanak denedik hepsi hafif ve sağlıklı yemekler. Yoğurtlu ıspanak tam benim damak zevkime uygun. Son yemek olarak mantılarını da deneme fırsatı bulduk. İki farklı mantı geldi ikisi de çok güzel ama en son gelen yağda kızartılmış kıtır mantı beni benden aldı. Çok fazla mantı tercih eden biri değilim ama buraya bu mantıyı yemeye gelirim. Gecenin finali popüler ve hafif bir tatlı olan balkabaklı cheesecake idi. Bu da müthiş dengeli yapılmış. Çorba, mantı ve balkabaklı cheesecake her gün yesem bıkmayacağım bir menü olurdu. Fiyatlar bu tarz yemek yapan yerlere göre biraz yüksek ama zaten yöresel ve doğal ürünler fabrikasyon ürünlere göre daha maliyetli. Mesai sonrası evine yemek alanlarda oluyormuş. Bunun dışında etli yemekler, köfte de menüde oluyor. Yerleri küçük belli bir kapasite var belki daha ferah bir yere geçerlerse daha güzel olur. Misafirperverliklerinden dolayı Banu hanım ve eşine teşekkür ederiz. #KanGurular Murat G.


Zeytinyağlı Sarma
Yeşil Zeytin ve Zeytinyağı (Aydın Bölgesi)
Tarhana Çorbası (Denizli Bölgesi)
Zeytinyağlı Pazı Sapı
Kısır
Kadınbudu Köfte ve Börek
İçli Köfte-1
İçli Köfte-2
Kış Salatası
Yoğurtlu Ispanak


Mantı
Limon Dilimlenmiş Su
Balkabaklı Cheesecake

Hamur Doğal minicik bir lokanta. En fazla 15-18 kişiyi aynı anda alabilir. Biz de genelde mantısını bildiğimiz ürünlerinin doğal olduğunu zeytinyağlılarının ve tarhanasının olduğunu yeni oğrendigimiz Hamur Doğal'a KanGurular ekibi olarak yemeğe geldik. Denizliden geldiğini öğrendiğimiz tarhanası kaymakla mayalanmış sütle terbiyelenmiş lezzeti tavan yapmış üst düzey bir lezzet. Sırf çorba için bile gidilir. Daha sonrasında zeytinyağlılardan yaprak sarma , pazı sapı, yoğurtlu ıspanak salatası denedik gayet hafifti hepsi. Buranın yağı zeytini nar ekşisi hepsi doğal dolayısıyla fiyatları bir nebze yüksek ama kesinlikle değiyor malzeme kalitesi üst düzeyde çünkü. Sonrasında kadınbudu köfte ve bükmeye benzer bir börek yedik. Ana yemek olarak mantımız geldi içi kıyma dolu sarımsaklı yoğurtlu istedik. Sosunda gerçek domates ve tereyağı kullanılmış müthişti. Bir de kızarmış mantısını denedik onu da beğendik fakat karar veremedik her ikisi de güzeldi çünkü. En son tatlı olarak balkabaklı cheseecake geldi .Ben ilk defa balkabaklı yedim ve böyle lezzetlisini yememiştim daha iyisini yermiyim bilmem ama müdavimi olabileceğim bir lezzet. Bu mekanın sahibi Banu hanım menünün her gün değiştigini söyledi. O yüzden arayıp öyle gidin derim ama Banu hanımın beğenmediği hiçbir şey menüye girmiyor bilmenizi isterim. Her öğlen çalışan kesim için menü var ve 18 tl. Mantı 15 tl. İsterseniz buradaki ürünlerden kilo ile alabilirsiniz hatta evinize giderken sipariş edebilirsiniz. BİR MÜJDE DE BİZDEN, #KanGurular TAVSİYESİYLE GELENLERE NAKİT ÖDEMEDE % 10 İNDİRİM VAR. Kesinlikle tavsiye ederim. #KanGurular Fuat Ş.


KanGurular olarak 1. Levent’te bulunan mekanı, Banu Hanım’ın davetlisi olarak geçtiğimiz hafta ziyaret ettik. Sadece öğle yemeklerinde menü çıkaran mekan, yakın bölgede bulunan plazalar tarafından keşfedilmiş. Zaten iç mekanı 10-15 kişi alan bu mekanda, öğlenleri yer bulmak çok zor. Banu Hanım, işten eve gelip yemek hazırlamak istemeyen fakat pizza vs. gibi sağlıksız yiyecekleri de yemek istemeyen özellikle genç çiftler için yakın çevreye akşam yemeği servisi de veriyor. Yemek işinin en önemli maddesi olan kaliteli malzemeyi, yöresinden getirterek ve mümkün olduğu kadarıyla doğalını seçerek kullanıyorlar. Sunulan yemekler, bu kaliteli malzemeler kullanılarak ustalıkla hazırlandığı için gayet lezzetli. Önden başlangıç olarak, zeytinyağı ve yeşil zeytin aldık. Yağ ve zeytin başarılıydı. İlk olarak gelen tarhana çorbası muhteşemdi. Uşak’lı olan ben bile böylesini yememiştim. Tarhanayı yoğurtlu değil de kaymakla yapıyorlarmış zaten içtiğinizde yumuşak dokusundan bunu hissediyorsunuz. Çorbanın üzerine adını hatırlayamadığım bir sebzeden yapılmış salata, yoğurtlu ıspanak, pazı sapı, kısır ve sarma sunuldu. Hepsini beğendim fakat sarmaya ayrı bir satır açmak lazım. Uzun süredir bu kadar lezzetli sarma yememiştim. İç harcı tarçınlı ve biraz tatlı, topik seviyorsanız beğeneceğinize eminim. Sıcak olarak içli köfte, kadınbudu köfte ve börek ikram edildi. İçli köftenin iç malzemesi harikaydı, kadınbudu köfte ve börek ortalamaydı. Ana yemek olarak buranın çok beğenilen normal mantısı ve kızartılmış mantısı sunuldu. Normal mantısını beğendim, özellikle salça sosu çok başarılıydı. Biraz daha iyi bir yoğurt kullanılırsa mükemmel olur. Kızarmış mantıyı hiç bir zaman sevmedim, mantı yağ çekmemiş olmasına rağmen burada da fikrim değişmedi. Tercihim kesinlikle normal mantı. Yemeğin üstüne sunulan balkabaklı cheesecake’i de başarılı buldum. Gayet, hafif, doğal ve lezzetliydi. Yemeğin yanında sunulan içecekler biraz daha lezzetlendirilebilir diye düşünüyorum. Öğlenleri sunulan yemeklerden yapılan karışık tabak 18 TL. Hergün genelde farklı yemekler var. Akşam siparişi için önceden telefon ile bilgi almakta fayda var. Kendinin yiyemediği ve beğenmediği yemeği müşterilerine sunmayan bir zihniyetin zaten başarısız olması imkansız. Özel ve farklı lezzetleri için tavsiye edeceğim bir mekan. Bizleri gayet güzel ağırlayan Banu Hanım ve eşine teşekkür ederiz. Not: KanGurular’ın tavsiyesi ile geldik derseniz, mekanın, nakit ödemede %10 indirimi var... #KanGurular Gültekin U.


Doğal ürünlerin bulunduğu, kendinizi sıcacık bir ortamda hissedebileceğiniz küçük bir lokanta Hamur. Tadım etkinliği maksatlı bulunduğumuz mekanın sahibesi, gerçekten çok sıcak karşılayıp bize misafirperverliği eksik etmedi. Tarhana çorbası ile tadımımıza başladık. Mekanın sahibesi Banu hanım, tarhanasını Denizli'den getirtiyormuş. Tarhana çorbası kaymakla mayalanmış süt ile terbiyelenmiş kıvamındaydı ve çok lezzetliydi. Sonrasında zeytinyağlı yaprak sarma, pazı sapı ve yoğurtlu ıspanak salatası denedik. Zeytinyağlı yaprak sarmasının lezzeti diğerlerinin önüne geçtiğini farkettim. Bu yemekleri küçük bükme tarzında hamur işi ile içli köfte izledi. Lezzetlerini çok beğendim. Buraya kadar yediklerimiz ara tatlardı. Bu tatları ana yemek olarak gelen mantı izledi. Bu mantının 2 farklı türü servis edildi. Birincisi bildiğimiz soslu mantı idi. Sosu ve içinde aldığım tereyağı tadı çok yakışmıştı. Çok hoşuma gitti. Ancak sonrasında gelen ikincisi kızartılmış mantı daha başka bir tada sahipti. Onu daha çok beğendim. Ağızda kıtır kıtır tadı çok hoştu. Bunların yanında gelen limonatayı çok beğenmedim. Şekeri azdı. Yemeğin sonunda tatlı olarak bal kabaklı cheese kek geldi. Tadına bittim. Kıvamı çok yerindeydi. Sadece o lezzet için bu mekana tekrar gidebilirim. Mekan kapladığı alan olarak küçük, ancak verdiği hizmet açısından kifayetliydi. Oradan hizmet alan kişiler, mesai sonrasında çoğu çalışanın evde yemek yapma dertlerini, mekan sayesinde, iyi bir lezzetle yapılmış bu ev yemeklerinden istifade ederek sağlayabilmektedirler. Mekanı tavsiye ederim.  #KanGurular Murat U.



Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder