Kapak Resmi

Kapak Resmi

2 Aralık 2014 Salı

Casa Caffe Ristorante - Sirkeci - İSTANBUL

Epeydir aklımdaydı Casa Caffe Ristorante'ye gitmek. Daha önce mekanın bana gönderdiği davet talebini karşılayamamıştım. Geçtiğimiz günlerde tekrar mesaj alınca Gurumuz Erşen T. ile birlikte gittik. Lezzet peşinde olanlar bilir, Hocapaşa sokakta. İtalyan anne, Türk baba evladı olan Cengiz Gevanio şef bize güzel bir tadım menüsü hazırlamıştı. Mekanın ismindeki Casa kelimesini burada yaşıyorsunuz. Sirkeci'nin yoğun gürültüsünden uzak, ev havasında. Yemeğe başladıktan sonra hangi semmte olduğunuzu unutuyorsunuz. Önce masamıza yarısı Vejeteryan yarısı Biftekli Pizza geldi. İnce hamur, domates sosu taze domatesten kendi yapımları. Hamur elle açılıyor. Pizza fırını İtalya'dan getirilmiş. Pizzanın biftekli tarafını daha çok beğeneceğimi ummuştum ama yanılmışım. Sebzeli tarafı beni şaşırttı. Çok lezzetliydi, etliye tercih ederim. Bunda patlıcan ve kabağın önceden kızartılmış olmasının etkisi de var. Bir diğer lezzet Portakallı-Ispanaklı-Narlı salata. Sos olarak bal, hardal, limonla hazırlanan sosuyla fresh ve bir o kadar ilginç bir salata. Yorumlarda sıkça bahsedilen Köz Patlıcanlı Rigatoni de sunuldu. Yazılanları tasdik ettik, süpürdük. Güveçte Makarna ile devam ettik. Lezzetine diyecek yok ve o kadar hafifti ki iki kişilik yemeklerde ortaya mutlaka söylenmeli. Dört Peynirli Risotto, gerçekten dört peynirli gerçek risotto. Ağır ağır yiyip içindeki peynirlerin tadını almanızı öneririm. Böğürtlen Soslu Bonfile, daha önce hiçbir yerde karşıma çıkmayan bir ikili. Henüz menüde olmayan bu lezzeti Gevanio bizlerin beğenisine sundu. Taze böğürtlenden hazırlanan bu mayhoş sos, bonfileyle iyi bir uyum yakalamış. Bonfile de medium-rare pişmiş servis edildi, tam isabet. Tabağın kenarlarındaki pesto soslu patates ve parmesan peynirini de sakın ola unutmayın. Tatlı olarak Balkabaklı Cheesecake geldi. İsim olarak ne balkabağı ne de cheesecake beni cezbetmez aslında. İlk defa denediğim bu tatlıyı özgün ve başarılı buldum. İçinde krem ve labne peyniri kullanılıyor. Kabak hem üstünde hem içinde. Altında ceviz parçaları ve kendi yaptıkları bisküvi. Yemeklerimize yine homemade ice-tea çeşitleri eşlik etti. Sıradan şeyler içmek istemeyenler için tavsiye ederim. Çilek mevsimi olmadığı için çilekli limonatasını deneyemedik. Kahve sunumları da zarifti. Yanında casa ( ev ) şeklinde bisküvilerle getirildi. Mekanın en büyük sıkıntısı tabiki içki ruhsatı alamaması. Bu yemeklerin yanında şarap olmaması bir handikap. Casa Caffe Ristorante, lezzetleri açısından herhangi bir problem olmayan bir mekan. Yapılması gereken tanıtım faaliyetlerine önem vermek. Bir kere kapıdan içeri girip de beğenmemenin mümkün olmadığını düşünüyorum.. #KanGurular  Erdi K.



Böğürtlen Soslu Bonfile

Vejetaryen ve Biftekli Pizza
Köz Patlıcanlı Rigatoni
Portakallı Ispanaklı Narlı Salata
Güveçte Makarna
Dört Peynirli Risotto
Balkabaklı Cheesecake
Home-made Ice Tea
Espresso
Türk Kahvesi



Dün, mekanın daveti üzerine KanGurular'ı temsilen öğle vakti tadıma geldik. Şef Gevanio, bizzat masamıza gelerek kendinden ve lezzetlerinden samimiyetle bahsetti. Önce yarısı biftekli yarısı ızgara sebzeli 8 dilimlik pizza geldi masaya. Her iki çeşit başarılı da olsa sebzeli pizzayı daha çok beğendim. Ardından mekanın favori lezzetlerinden patlıcan soslu rigatoni beliriverdi. Yok olması fazla sürmedi. Ününün hakkını veren bir tadı vardı. Sonrasında gelen güveçte makarna ve böğürtlen soslu et bugüne dek görmediğim lezzetlerdi. Güveçte makarna, lazanya görünümlü olsa da hafif ve lezzetliydi. Dört peynirli risotto da gorgonzola sayesine çok lezizdi.Şefin bizzat hazırladığı böğürtlen sos iddialı bir lezzet olmuş. Klasik lezzet düşkünleri belki beğenmeyecektir ama böğürtlenin mayhoşluğu bence ete çok yakışmıştı. Bu noktada menüde şarabın eksikliği hissediliyor ama mekanın konumundan kaynaklı olarak yasal değişiklik olmadığı sürece alkolün servis edilmesi imkansız. Bu etin menüye eklenmesi bence güzel olur. Hardal ve portakal soslu salata da çok lezizdi. Tatlı olarak gelen balkabaklı cheesecake ise normalde kabak tatlısı yemeyen beni bile kendisine hayran bıraktı. Şef Gevanio, özgün lezzetleri çok şık bir sunumla ve çok uygun fiyatlarla sunuyor. Kullanılan malzemeler kaliteli. Örneğin parmesan, İtalya'dan özel getiriliyor. Bunlara rağmen fiyatlar makul düzeyde. yemek boyunca içecek olarak kendi yaptıkları şeftali ve limonlu buzlu çaylardan içtik. Yemek sonrası aldığımız Türk kahvesi ve espresso sunumları da zarifti. Mekanda oturduğunuz süre boyunca Sirkeci'de olduğunuzu unutuyorsunuz. Mekana casa (ev) adının konması boşuna değil. Böyle harika bir mekanı geç de olsa keşfetmenin mutluluğunu yaşadık. Mekan girişindeki çeşmeye ise gelenler para atıyor, para girerse tekrar geliyorlarmış. #KanGurular



Notun Değerlendirmesi:
0 - 5      Bizce Gitmeyin
5 - 6      Pişman Olabilirsiniz
6 - 7      Ortalama Mekan
7 - 8      Gidilebilir
8 - 9      Bizce Gidilir
9 - 10    Mutlaka Gidin