Kebapçı Enver - Merkez - DENİZLİ
Denizli'de cumartesi öğle yemeğinde ne yenir? Tabii ki de Denizli Kebabı. Bunu en iyi yapan yerlerden biri olarak tavsiye edilen Enver Usta'ya gittik. Genelde bu kebabı yapan mekanlar pazar kapalı ve etleri 15:00 gibi bitiyor buna göre gitmek lazım. Üst katta pencere kenarı masamızda kebap siparişimizi verdik ve 3 kişi 500 gr. istedik. Önden domates, acı yeşil biber ve soğan tabağı geldi. Domatesler, mis gibi kokuyordu ve biber çok tazeydi. Az yağlı istediğimiz et tepsimiz bol yağlı pideleriyle masayı şereflendirdi. Çatal olmadığı için mecburen ellerimizle ve pideyle kebabı yedik. Neden buna zorlandığımızı da anlamış değilim ( "Yemeği dokunarak hissedince lezzet tamamlanıyor" deniyor, ben buna katılmıyorum). Kebap lezzetliydi fakat hayal ettiğim gibi de değildi, biraz hayal kırıklığına uğradım. Et biraz yavan ve kurumuş geldi. Yağlı kıtır kısımları güzeldi fakat fazlası rahatsız edebilir. Konya'nın Fırın Kebabı ile kıyaslarsam Fırın Kebabını tercih edebilirim. Sanırım Fırın Kebabı, tepside kendi suyuyla pişmesinden dolayı çok lezzetli. Fırınını da inceledim ve odun ateşinde yapılıyor. Zaten kıtır yağlı bölgelerinde ve kısmen ette odun ateşinin kokusu ve lezzeti var. Oluşan köz için uzun süreli olması ve hemen küllenmemesi için Menengiç ağacı odunu kullanıyorlarmış. Bu lezzetlerin yanında içecek olarak Zafer gazozunu tercih ettik. 3 kişi için kebap ve içeceklere 43 TL ödedik. Değişik bir lezzet, bence denenmeli...#KanGurular
|
Denizli Kebabı |
Lezzet: 8/10
Servis: 6/10
Atmosfer: 7/10
Fiyat: 8/10
Sonuç: 7.25/10
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder