Soğuk Meze Tepsisi |
Somon Gravlaks |
Güveçte Midyeli Lahana Dolma |
Uskumru Füme |
Tarama |
Ahtapot |
Ciğer |
Peynirli Domatesli Yeşil Salata |
Karışık Balık Tabağı |
Patates Püresi (Balık ile Servis Edildi) |
Kabak Tatlısı |
Fırında Tahin Helvası |
Vişne Likörü |
4.üncü KanGurular Etkinliğinde "kararlara lezzet kattık". Tarihi surların dibinde, Marmara Denizine karşı, 1938 tarihinde kurulmuş bu nezih restaurantta değişik lezzetler tattık.Karışma Sen'in spesiyali Lahana bohçasındaki midye dolma özeldi. Tarama, somon, ahtapot ve diğerleri de ayrı güzellikteydi. Ciğer ara sıcakların özeliydi. Ortaya söylediğimiz çinekop ızgara ve tekir tava da tam kıvamında pişmiş ve lezzetliydi. Tatlı olarak kağıt helvalı sıcak tahin helvası ve kendi imalatları likörleri ile tam bir final oldu. #KanGurular Ali A.
KanGurular 4. Tadım Etkinliğini yaptığımız "Karışma Sen" bizi çok memnun etti. Mekan ismiyle, atmosferiyle ve lezzetleriyle çok başka bir yer. Sanki İstanbul'da değil de başka bir yerdesiniz. Girişinde 1938 tarihinde kurulduğunu gösteren tabela fontlarıyla renkleriyle belki de o tarihten kaldığını anlatıyor. Cankurtaran'ın deniz manzarasına sahip mekan, hoş bir ambiyansa sahip. Önden hemen soğuk mezelerimiz aldık. Etrafına lahana sarılmış midyeli dolma muhteşemdi. Tarama herkesin yiyebileceği kıvam ve lezzetteydi. Uskumru,somon gravlaks ve ahtapot lezzetliydi. Ara sıcak olarak aldığımız ciğer ve karides uzun süredir yediklerimin içerisinde en iyilerdendi. Peynirli salata lezzetli, balıklar tam kıvamında pişirilmişti. Balıkların yanında ayrı tabaklarda, soğan ve patates püresi sunuldu. Bunların üstüne kabak tatlısı ve fırınlanmış helva harika gitti. En son ikram ettikleri vişne likörü de muhteşemdi. Bahsettiğimiz yemek ve alkollü içecekler ile 8 kişi 700 TL ödedik. Yakın zamanda gitmiş olmama rağmen lezzetlerini kısa zamanda özleyeceğim çok az mekan vardır. Burası da onların arasında yerini aldı... #KanGurular Gültekin U.
Dün akşam grup etkinliğimizi bu tarihi ve özel mekanda yapmak istedik. Doğru bir karar verdiğimiz düşüncesini, ortam, lezzet ve servis doğruladı. Mezelerden tarama, somon füme, lakerda,midyeli lahana dolması söyledik. Tarama, sunum ve lezzet açısından çok başarılıydı. Somon ve lakerda da sınıfı geçer. Lahana dolması zaten buranın spesiyali. Ara sıcak olarak ahtapot ızgara, yaprak ciğer tava, karides güveç istedik. Ahtapot yumuşak ve lezizdi ama sos oranı biraz fazlaydı. Kömür ızgarasının tadını bastırmaması ve ahtapot lezzetini kuvvetlendirmek için azaltılsa daha iyi olabilir. Karides güveç tereyağlı, hafif acılı ve klasikti. Ciğerden tadanlar genel olarak beğendi. Ana yemek olarak ortaya ikişer porsiyon çinekop ızgara ve tekir tava aldık. Balıklar hakkıyla pişirilmişti. Tatlı olarak ise kabak tatlısı ve fırın helva söyledik. Helvanın kıvamı güzel ama bayacak kadar çok tatlıydı. Limonla falan dengelenmesi iyi olabilir. İkram edilen vişne likörleri de düşük alkollü ve fazla tatlıydı. Boğazı yakacak kıvamda olmalıydılar. Artun Ünsal'ın da kitabında adı geçen bu geleneksel mekan, toplu sohbetler için ideal. Ortam ve müzikler yormuyor. Garsonların servisi hızlı ve düzeyli. Hiç aksama olmadı. Sahilyolunda oluşuyla güzel bir deniz manzarası da sağlaması cabası. Tüm bu yediklerimiz, (hepsinden ikişer porsiyon) bir şişe şarap ve bir büyük rakı ile birlikte 700 tl tuttu. #KanGurular Erşen T.
Ahırkapı eski bir Saray Bölgesi olarak, aynı zamanda İstanbul'un bilindik meyhanelerinin buluşma noktasıdır. Bu muhitte bulunduğunuzda İstanbul'un diğer farklı ve kendine özgü lokasyonları gibi sinesine çektiği havayı solursunuz. Kangurular Tadım etkinliğinin 4. sünü gerçekleştirdiğimiz Ahırkapının içindeki kendini belli eden, hatırı sayılır bir tarihi geçmişe sahip Karışma Sen restaurantına (76 yıl) giriş yaptığımızda böyle bir havanın varlığını bizde hissetmiştik. Kayıkhaneli bir tahta yalı olarak inşa edilen yapının üst kısmı önce kahvehane sonra da gazino olmuştur. Şenyuva Sahil Gazinosu adıyla da uzun yıllar boyunca aynı yerde hizmet vermiştir. Mekânın şimdiki işletmesi Diana Zoto hanımdır. Bu mekanın ilginç ismimin ise küçük bir hikayesi vardır. “Şenyuva Gazinosu iken burası mekân sahibinin genç oğlu babasına sürekli önerilerde bulunurmuş. Fakat bunlar ne olursa olsun hep aynı yanıtı alırmış, ‘Sen karışma!’. Babası vefat ettikten sonra mekânı devralan oğlunun içine bu sözler öyle işlemiş ki, ilk iş olarak tabelayı değiştirmiş ve ‘Karışma Sen’ yapmış. Böylece ilk ‘karışmasını’ gerçekleştirmiş. Mekânı Diana hnm devraldıklarında ismini değiştirmemişler. Mekanda yerimizi aldığımızda Diana Hanımın kendi spesiyali olan lahana yaprağında midye dolmayı, ev usulü hazırlanan taramayı yanında somon gravlaks ve karamelize soğanla sunulan özel yaprak ciğerini balıktan önce özellikle talep ettik. Meze tabağından seçtiğimiz ahtapot bir kaç bilindik mezeyle (lakerda) bunlara eşlik etti. Sonrasında ise kızartma çinekop ve tekir, tatlı olarak da ayva ve fırında helva siparişi verdik. Tarama, karamelize soğanlı yaprak ciğer, lahana yaprağında midye dolma harikaydı. Mutlaka tadılmalılar. Ahtapot çok yumuşak ve lezzetliydi. Balıklar çok lezzetliydi. Tatlılardan fırında helva kıvamında tadı yerindeydi ancak kağıt helvası bayattı. Mekanda keyifli bir tadım etkinliği gerçekleştirdik. 700 TL hesap geldi. İçkide siparişlerimiz içinde bulunduğundan (70lik rakı ve 1 adet şarap) fiyatları uçuk bulmadım. Mekanı tavsiye ederim. #KanGurular Murat U.
Ahırkapı'da 70 yıllık meyhane geleneği, Karışma Sen. 1938 yılında 'Şenyuva Sahil Gazinosu' olarak hizmet vermeye başlayan Karışma Sen yönetimini 2008 başında Diana Zoto'ya teslim etmiş. Diana Hanım Rum mezelerini Kennedy Caddesi'nde (sahil yolunda) başarılı bir şekilde konuklarına sunuyor. İstiridye kabuğunda sunulan tarama, karamelize soğanlı ve dereotlu spesiyal yaprak ciğer, midyeli lahana dolması, levrek marin çogu yerde bu kadar lezzetlisini bulamayacağınız güzellikte. Porsiyonları önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak cinsten. Ahtapot ızgara son zamanlarda yediğim en iyilerinden, yumuşak ve lezzetli. Çoğu mekanda porsiyon olarak bir parca gelirken burada iki parca getiriyorlar ve ahtapota doyuyorsunuz. Yemeğin üstüne söylediğimiz fırınlanmış helva ile de ağzımız tatlı ve mutlu bir şekilde mekandan ayrıldık. Fiyatlar ortalama ve servisi de cok basarılı. Tatlı yanında genelde verilen kendi yapımları visne likörü bize ikram edilmedi, herhalde kalmamıştı, inşallah bir daha ki sefere. #KanGurular Özgür E.
"Cankurtaran Tren İstasyonu'na bitişik mahallenin Bizans'tan kalma mermer kapağı haçlı şadırvanının yanında iki katlı küçük bir ahşap ev vardı. Ama ne ev. İtalyanların ünlü Pisa Kulesi gibi bel vermiş.. Tombalacı Ömer, bu ha yıkıldı ha yıkılacak evin ikinci katında otururdu. Ömer, daha çok Karışma Sen'e takılırdı. Tarihi surlara sırtını dayayan ve üç kuşaktan beri sallantısız işleyen bu ünlü meyhanenin müdavimleri keyifli anlarında Ömer'in tombalasından muhakkak çekerlerdi. Şimdilerde ne ev var ne de Ömer; her ikisi de öldü gitti. Ama Karışma Sen, yıllara inat hala ayakta " ( Artun Ünsal : Benim Lokantalarım kitabı ) Özel mekanları araştırmaya başladığımda kaynak olarak kullandığım ilk kitap üstad Artun Ünsal'ın Benim Lokantalarım adlı kitabıydı. Bu kitapta tanıtılan özel mekanlardan birisi de Karışma Sen Restaurant idi. 3-4 senedir gitmeyi aklımın bir köşesine yazdığım mekana KanGurular takımı olarak gittik. Başta gelen meze tepsisinden Tarama, Somon Gravlax, Uskumru Marine, Ahtapot Izgara, Midyeli Lahana Dolma indirdik. Özellikle tarama, ahtapot ve midyeli lahana dolması muhteşemdi. Arasıcaklardan Tereyağda Yaprak Ciğer ve Karides aldık. Balık olarak Çinekop Izgara ve Tekir söyledik. Tatlı faslında Kabak Tatlısı ve Fırın Helva ile final yaptık. En son ikram olarak kendi yaptıkları vişne likörünü getirdiler. Yediğimiz yemekten ve sohbetten zevk aldık. #KanGurular Erdi K.
0 - 5 Bizce Gitmeyin
5 - 6 Pişman Olabilirsiniz
6 - 7 Ortalama Mekan
7 - 8 Gidilebilir
8 - 9 Bizce Gidilir
9 - 10 Mutlaka Gidin
taramanın görüntüsü ben çok lezzetliyim diyor:)
YanıtlaSilTeşekkürler denizdalya :)
Sil