Kapak Resmi

Kapak Resmi

3 Kasım 2014 Pazartesi

Plachutta - Viyana - AVUSTURYA

Viyana'nın muhteşem lezzetlerinde biri de Tafelspitz. Özetle içeriği tencerede ağır ateşte sebzelerle pişen dana eti. Bu geleneksel Avusturya yemeğini en iyi yapan restaurantlardan biri de Plachutta. Mekan Stephansplatz'a yakın bir konumda. Oldukça büyük bir restaurant olmasına rağmen mutlaka rezervasyon gerekiyor. Mekan çok şık ve servis yapan elemanlar hızlı ve itinalı. Kendinizi özel hissedeceğiniz bir başka mekan da burası. Buraya ilk gittiğimde haşlanmış dana eti ne kadar lezzetli olabilir ki diye içimden geçirmiştim ama hiç öyle değilmiş. Muhteşem bir lezzet, çatalı dokundurduğunuz anda et dağılıyor ve sebze aroması ile et harika bir lezzet almış. Yanında gelen kremalı yaban turbu sosunun ve kavrulmuş patatesin et ile uyumu muhteşem. En son sebze ile etin haşlandığı tencereden kalanları çorba kasesine alarak içiyorsunuz, koca tencerenin hepsini içtiğimizi söyleyebilirim o kadar lezzetliydi. Dananın 13 farklı bölgesinin eti ile bu yemeği yapıyorlar. Fiyatları bir kişi için, dananın et bölgelerine göre 16-22,5 Euro arasında değişiyor. Bize en pahalı ve lezzetli bölgesi dananın kuyruk bölgesine yakın yerini önerdiler. Eğer bir porsiyon eti iki kişi yemek isterseniz garnitür vs. iki kişilik yapacakları için ekstra 8 Euro istiyorlar. Bu durumda fiyatı 30,5 Euro oluyor. Bize bu şekilde tek porsiyon yeterli gelmişti. Eğer bol et yemek istiyorum diyorsanız iki porsiyon almakta yarar var. Yaklaşık 40 Euro'ya muhteşem bir yemek yedik. Buraya gelenlere bu lezzeti, bu harika restaurantta tatmalarını şiddetle tavsiye ederim...#KanGurular

Tafelspitz
Etin Piştiği Tencere (Masaya Servis Ediliyor)

Lezzet: 10/10
Servis: 10/10
Atmosfer: 10/10
Fiyat: 8/10
Sonuç: 9.5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder