06/11/2014 tarihinde akşam yemeği için Rotisserie Noir'e internet sitesinden rezervasyon yaptırdık. Bir saat sonra telefonuma onaylandığına dair mesaj geldi. İstediğimiz gibi mutfağı ve fırını gören köşeyi ayırmışlar. Yemeğimizin başından sonuna kadar servis son derece ilgili, bilgilendirici ve güleryüzlüydü. Bazı yorumlarda okumuştuk, mekanın siyahlar içinde olması beğenilmemiş. Aksine dekorasyonunu çok beğendik. Yemeğe geçmeden ananas-limon-elma suyu ve Polonya votkası içeren bir içki ikram edildi. Yine ikram olarak fırınlanmış keçi peyniri, esmer tereyağ ve kızarmış ekmek içeren bir tabla geldi. Özellikle esmer tereyağ ve keçi peyniri mükemmeldi. Ayvalı Etli Roll ile devam ettik. Ayva olmadığı için elma ile yapılmıştı. Güzeldi ama mükemmel bulmadık. Evde olsa 20 tane yenir o ayrı :) Kereviz ise bildiğiniz kereviz, pek hoşlanılacak bir ürün değil ama masadaki kerevizsever güruh beğendi. Yine bir diğer başlangıç olan Fırınlanmış Keçi Peynirli Bruschetta'ya bayıldık. Gnam gnam gnam diyoruz. Sonunda esas oğlanlar gelmeye başladı. Lokum, bugüne kadar yediklerimizin en iyilerindendi. Şef Richard o saatlerde orada değildi ama yardımcısı da muhteşem iş çıkardı o akşam. Antrikot ile devam ettik. Güzelliği fotoğrafa yansımış, yeme dur izle o derece. Herşeye güzel diyoruz ama gerçekten güzel. Gidenler bize hak verecek. Kuzu Pirzola da aynı şekilde. Ama tadı damağımızda kaldı. Mekana yapılacak en önemli eleştiri porsiyonların küçüklüğü olabilir. Herşeyden tadalım mantığıyla Robespierre ile devam dedik yola. Sunum olarak mükemmel ama lezzet olarak diğer etlerin gerisinde kaldı. Burada mutlaka sosis yemenizi öneririm. Sosise karşı bakış açınızı değiştirecek güzellikte. Yine sosisin yanında fırın makarna ikram edildi. Tatlı faslında Rotisserie fırınında pişen muz, ekşi krema, nutella ve patlayan şekerler eşliğinde servis edildi. Çok özel gelmedi bize. Koçak'tan baklavayı tercih ederdim :) Şaka bir yana patlayan şekerler bizi çocukluğumuza götürdü ve evde bekleyen yavrularımız için bir miktar paket olarak aldık bu nostaljik şeylerle tanışması için. Yine bazı yorumlarda okuduğumuz ( hazırlıklı gittik ) bir eleştiri de şuydu ; " Tamam oraya koymuşlar Rotisserie fırını ama etler orada pişmiyor başka yerde pişiyor " şeklindeydi. Bunu da sorduk. Her et orada pişmiyormuş. Sosis, bonfile, kuzu pirzola, kuzu but ve muz orada pişiyormuş. Bizzat yemekler hazırlanırken izledik, doğruladık. Usul usul, döne döne piştiler güzelim fırında. Özetlemek gerekirse tüm ekibin bizi çok güzel ağırladığı ve tekrar gelmek isteyeceğimiz bir mekan oldu. Rotisserie Noir adlı mekanı herkese tavsiye ederiz. #KanGurular
Lokum |
Antrikot |
Robespierre |
Kuzu Pirzola |
Sosis |
Fırın Makarna |
Polonya votkası with ananas-limon-elma |
Fırınlanmış Keçi Peyniri & Esmer Tereyağ |
Elmalı Etli Roll |
Bruschetta |
Noir Muz |
Lezzet: 9/10
Servis: 9/10
Atmosfer: 8/10
Fiyat: 8/10
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder