Yöresel Açık Büfe Kahvaltı (Cumartesi) Daveti
KanGurular 2014 yılının enleri listesinde En iyi açık büfe kahvaltı veren işletme olarak lanse ettiğimiz mekanın tespitinin doğruluğunu yerinde bir kez daha topluca görmek adına mekandaydık. Güzel bir etkinlik oldu. Hatay'ın yöresel lezzetlerinin çeşitliliğini (71 çeşit) gördük. Lezzetlerini tadabilme kifayetimiz ölçüsünde tattık. Mekanın Cumartesi ve Pazar günleri verdiği açık büfe kahvaltısının çeşit sayısı aynı değil. Hafta içi ve Cumartesi 71 çeşit (29 TL) ancak Pazar günü 155 çeşit (39 TL). Sizi kahvaltıya boğuyorlar. Neler vardı neler... Arap köftesi, Öcce, Zahter Salatası, Kömbe, Katıklı Ekmek, Biberli Ekmek, Köy tereyağı, Havuç reçeli,Tuzlu yoğurt, Kavrulmuş menengiç, Şam tatlısı, Misket sürk, Musli, Abagannuş, Mütebbel, Haydari, Hurma, Muhammara, Zeytin salatası, Nar sıra dışı bulduğum ve kahvaltı sofralarımızda sık görmediğimiz lezzetlerdi. Harikaydılar. Bunların dışındaki ürünler hem çeşitliydi ve hem de görmeye aşina olduğumuz ürünlerdi. Kahvaltıdan çok keyif aldık. KanGurular olarak yine bir arada güzel bir kahvaltı etkinliği yaptık. Mekanı beğeniyorum. Barış Bey'in ve bizimle orada ilgilenen arkadaşların tavırları ve samimiyetlerinin fark edilir olması bizim daha da hoşumuza gitti. Mekan ulaşılabilir olması itibariyle kendini bulunduğu noktada fark ettiriyor. Vale hizmeti de mevcut. Mekanda yöresel kahvaltılık ürünlerini de satın alabiliyorsunuz. Bu yönünü de takdir ettim. Mekanı tavsiye ederim. #KanGurular Murat U.
KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'nda cumartesi 71 çeşit kahvaltılık için gittik. Barış Deveci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya kalabalık bir kadroyla katıldık. Yıllardır gerek kahvaltısı gerek akşam yemekleri için sıkça tercih ettiğim mekan 30. yılını kutluyor. Önümüzdeki zamanlarda daha büyük bir yerde faaliyet planları varmış. Umarım bunu hayata geçirirler. Çünkü açık ara şehirdeki en iyi Hatay Sofrası.. #KanGurular Erdi K.
KanGurular olarak cumartesi günü Akdeniz Hatay Sofrası'nın 30. Yılı nedeniyle davetlisiydik. 71 çeşit kahvaltı gayet yeterli fakat güzel görünümlerinden dolayı hepsinden tatmak istiyorsunuz. Yöresel kahvaltı menüsü 3 ayda bir değişiyor. Hatay kahvaltısı ise oldukça iyiydi. Özellikle arap köftesi,misket ve bala bayıldım diyebilirim. Cumartesi günleri açık büfe kahvaltı sadece 29 TL. İlginç tatlılarından da muhakkak tatmalısınız. Kaçırmayın derim. #KanGurular Eser Y.
#KanGurular olarak hafta sonu kahvaltıda Akdeniz Hatay Sofrası'nın misafiriydik. Acık büfe çok zengin ve değişik tatlar barındırıyor. Mekan ferah ve servis de oldukça basarılı. Açık büfe kahvaltı 29 TL, israf etmeyenlere 10% indirim var. #KanGurular Özgür E.
#KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'ndaydık geçtiğimiz Cumartesi günü. Hafta içi ve Cumartesi kahvaltı çeşidi 71 fiyatı da 29 TL. Pazar günü 155 çeşit fiyat 39 TL. Kahvaltı çeşitleri Hatay yöresinin otantik lezzetlerini yansıtıyor haliyle. Sürk peyniri, arap köftesi, öcce , zahter salatası, yeşil zeytin salatası, arap köftesi, kaymak ve bal, envai çeşit pestiller İsmini hatırlayamadığım bir sürü çeşit vardı bir çoğunun tadına bakamadım bile. Çok doyurucu ve besin değeri yüksek bir kahvaltı için kesinlikle öneriyorum. Mekanın kendine ait otoparkı bulunmakta arabanızla rahatlıkla gidebilirsiniz. Historia Avm yanındaki mekana Aksaray metrosunu kullanarak da gelebilirsiniz. #KanGurular Fuat Ş.
İstanbul'da lezzetli açık büfe kahvaltının adresi Akdeniz Hatay Sofrası. 71 çeşit kahvaltısıyla, Hatay Mutfağını çok iyi temsil ediyor. İleride daha büyük bir mekanda planladığı açık mutfak ve lezzet şovunu, sabırsızlıkla bekliyorum. #KanGurular Alp Mete E.
Hatay'a özgü tatların, yöresel zengin bir kahvaltının adresi... Tüm ürünlerini ve baharatlarını Hatay’dan doğal şartların korunmasına dikkat ederek temin ediyorlar. İsraf etmemeye dikkat çekmek için uyguladıkları kahvaltıya özel %10 uygulaması güzel düşünülmüş. Bu lezzetleri evde de tadabilmeniz için Antakya Bakkalı’ndan online alışveriş yapma imkanı da mevcut. Kabak tatlısına, kömme'ye bayılıyorum, sıradışı bir kahvaltı deneyimi için Akdeniz Hatay Sofrası Hafta içi ve cumartesi günü 71, pazar günü 155 çeşit... #KanGurular Alpaslan K.
KanGurular 2014 En İyi Açık Büfe Kahvaltı
Mekanı seçilen Akdeniz Hatay Sofrasını, bir kahvaltı organizasyonu vesilesiyle
deneme şansı buldum. Akdeniz Hatay Sofrası'nda açık büfe kahvaltı, hafta içi ve
cumartesi 71 çeşit (29 TL), Pazar 155 çeşit (39 TL) şeklinde sunuluyor. Mekana
biz cumartesi gittiğimiz için 71 çeşit kahvaltılık denedik. 71 çeşit kahvaltılıkların
çoğu Antakya'ya ait lezzetlerdi. Arap köftesi, Öcce, Zahter Salatası, Kömbe,
Katıklı Ekmek, Biberli Ekmek, Zeytin Salatası, Sürk bunlardan bazılarıydı.
Yöresel çoğu ürün lezzetliydi. Özellikle hamur işi ürünlerini çok beğendim.
Peynirleri tuzlu buldum, bence sunulmadan biraz tuzu alınmalı. Bir de kahvaltı
ile sunulan gül şerbetini pek beğenmedim. Aroması ve şekeri fazlaydı,
kahvaltıya da pek uyum sağlayamadı. En son aldığımız bal-kaymak harikaydı.
Sonuç olarak standart ürün sunan çoğu açık büfe kahvaltı mekanının yerine bu
mekanın en iyi açık büfe kahvaltı mekanı seçilmesi yerinde olmuş. Davet için
Akdeniz Hatay Sofrasına teşekkür ederim. Daha büyük ve daha güzel bir bölgede
mekan açarlar ve kaliteyi korurlarsa vazgeçilmez olacaklarını düşünüyorum. Bir pazar
da 155 çeşit kahvaltısını denemek için ailecek mekanı ziyaret etmeyi
düşünüyoruz.. #KanGurular Gültekin U.
Yöresel Akşam Yemeği Daveti
Derya K. hanımın organize ettiği tadım etkinliğine Fuat Ş., Alparslan K. ve Cihan N. arkadaşlarımızla birlikte Kangurular adına mekanda yerimizi aldık.
KanGurular 2014 yılının enleri listesinde En iyi açık büfe kahvaltı veren işletme olarak lanse ettiğimiz mekanın tespitinin doğruluğunu yerinde bir kez daha topluca görmek adına mekandaydık. Güzel bir etkinlik oldu. Hatay'ın yöresel lezzetlerinin çeşitliliğini (71 çeşit) gördük. Lezzetlerini tadabilme kifayetimiz ölçüsünde tattık. Mekanın Cumartesi ve Pazar günleri verdiği açık büfe kahvaltısının çeşit sayısı aynı değil. Hafta içi ve Cumartesi 71 çeşit (29 TL) ancak Pazar günü 155 çeşit (39 TL). Sizi kahvaltıya boğuyorlar. Neler vardı neler... Arap köftesi, Öcce, Zahter Salatası, Kömbe, Katıklı Ekmek, Biberli Ekmek, Köy tereyağı, Havuç reçeli,Tuzlu yoğurt, Kavrulmuş menengiç, Şam tatlısı, Misket sürk, Musli, Abagannuş, Mütebbel, Haydari, Hurma, Muhammara, Zeytin salatası, Nar sıra dışı bulduğum ve kahvaltı sofralarımızda sık görmediğimiz lezzetlerdi. Harikaydılar. Bunların dışındaki ürünler hem çeşitliydi ve hem de görmeye aşina olduğumuz ürünlerdi. Kahvaltıdan çok keyif aldık. KanGurular olarak yine bir arada güzel bir kahvaltı etkinliği yaptık. Mekanı beğeniyorum. Barış Bey'in ve bizimle orada ilgilenen arkadaşların tavırları ve samimiyetlerinin fark edilir olması bizim daha da hoşumuza gitti. Mekan ulaşılabilir olması itibariyle kendini bulunduğu noktada fark ettiriyor. Vale hizmeti de mevcut. Mekanda yöresel kahvaltılık ürünlerini de satın alabiliyorsunuz. Bu yönünü de takdir ettim. Mekanı tavsiye ederim. #KanGurular Murat U.
Cumartesi
günü arkadaşlar ile toplanıp mekanın davetine icabet ettik. 71 çeşit sunulan
kahvaltı için 29 TL'lik fiyat bence çok uygun. Tüm çeşitleri yemeye imkan yok
elbet. Favori lezzetlerim sürk peyniri, arap köftesi, öccü (mücvere benziyor),
zahter salatası, yeşil zeytin salatası ve çıtır kabak tatlısı oldu. Oldukça
doyurucu bir kahvaltı ve keyifli bir sohbet oldu. #KanGurular Erşen T.
KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'nda cumartesi 71 çeşit kahvaltılık için gittik. Barış Deveci'nin ev sahipliğinde gerçekleşen kahvaltıya kalabalık bir kadroyla katıldık. Yıllardır gerek kahvaltısı gerek akşam yemekleri için sıkça tercih ettiğim mekan 30. yılını kutluyor. Önümüzdeki zamanlarda daha büyük bir yerde faaliyet planları varmış. Umarım bunu hayata geçirirler. Çünkü açık ara şehirdeki en iyi Hatay Sofrası.. #KanGurular Erdi K.
KanGurular olarak cumartesi günü Akdeniz Hatay Sofrası'nın 30. Yılı nedeniyle davetlisiydik. 71 çeşit kahvaltı gayet yeterli fakat güzel görünümlerinden dolayı hepsinden tatmak istiyorsunuz. Yöresel kahvaltı menüsü 3 ayda bir değişiyor. Hatay kahvaltısı ise oldukça iyiydi. Özellikle arap köftesi,misket ve bala bayıldım diyebilirim. Cumartesi günleri açık büfe kahvaltı sadece 29 TL. İlginç tatlılarından da muhakkak tatmalısınız. Kaçırmayın derim. #KanGurular Eser Y.
#KanGurular olarak hafta sonu kahvaltıda Akdeniz Hatay Sofrası'nın misafiriydik. Acık büfe çok zengin ve değişik tatlar barındırıyor. Mekan ferah ve servis de oldukça basarılı. Açık büfe kahvaltı 29 TL, israf etmeyenlere 10% indirim var. #KanGurular Özgür E.
#KanGurular tarafından 2014 yılının En İyi Açık Büfe Kahvaltısı ve En İyi Yöresel Mutfağı seçilen Akdeniz Hatay Sofrası'ndaydık geçtiğimiz Cumartesi günü. Hafta içi ve Cumartesi kahvaltı çeşidi 71 fiyatı da 29 TL. Pazar günü 155 çeşit fiyat 39 TL. Kahvaltı çeşitleri Hatay yöresinin otantik lezzetlerini yansıtıyor haliyle. Sürk peyniri, arap köftesi, öcce , zahter salatası, yeşil zeytin salatası, arap köftesi, kaymak ve bal, envai çeşit pestiller İsmini hatırlayamadığım bir sürü çeşit vardı bir çoğunun tadına bakamadım bile. Çok doyurucu ve besin değeri yüksek bir kahvaltı için kesinlikle öneriyorum. Mekanın kendine ait otoparkı bulunmakta arabanızla rahatlıkla gidebilirsiniz. Historia Avm yanındaki mekana Aksaray metrosunu kullanarak da gelebilirsiniz. #KanGurular Fuat Ş.
İstanbul'da lezzetli açık büfe kahvaltının adresi Akdeniz Hatay Sofrası. 71 çeşit kahvaltısıyla, Hatay Mutfağını çok iyi temsil ediyor. İleride daha büyük bir mekanda planladığı açık mutfak ve lezzet şovunu, sabırsızlıkla bekliyorum. #KanGurular Alp Mete E.
Hatay'a özgü tatların, yöresel zengin bir kahvaltının adresi... Tüm ürünlerini ve baharatlarını Hatay’dan doğal şartların korunmasına dikkat ederek temin ediyorlar. İsraf etmemeye dikkat çekmek için uyguladıkları kahvaltıya özel %10 uygulaması güzel düşünülmüş. Bu lezzetleri evde de tadabilmeniz için Antakya Bakkalı’ndan online alışveriş yapma imkanı da mevcut. Kabak tatlısına, kömme'ye bayılıyorum, sıradışı bir kahvaltı deneyimi için Akdeniz Hatay Sofrası Hafta içi ve cumartesi günü 71, pazar günü 155 çeşit... #KanGurular Alpaslan K.
Notun Değerlendirmesi:
0 - 5 Bizce Gitmeyin
5 - 6 Pişman Olabilirsiniz
6 - 7 Ortalama Mekan
7 - 8 Gidilebilir
8 - 9 Bizce Gidilir
9 - 10 Mutlaka Gidin
Yöresel Akşam Yemeği Daveti
Derya K. hanımın organize ettiği tadım etkinliğine Fuat Ş., Alparslan K. ve Cihan N. arkadaşlarımızla birlikte Kangurular adına mekanda yerimizi aldık.
Etkinlik başından
sonuna kadar çok keyifli geçti.
1985 yılında Mehmet
Deveci tarafından İstanbul, Aksaray semtinde kurulan Akdeniz Lokantası, birçok
din ve kültüre ev sahipliği yapmış Hatay'ın unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerini
yöresel sunum teknikleriyle kendi bünyesinde toplamış.
2007 yılında Akdeniz
Hatay Sofrası olarak yeni yerinde sunmaya başlamış ve ayrıca firma son
resimlerde göreceğiniz yöresel ürünleri oluşturduğu Antakya Bakkalı markasıyla
tüketicilerine ulaştırmakta. Bizim de bu ürünleri yerinde görme fırsatımız oldu.
İşletme "İsraf
Etme" sloganıyla kurulduğu günden beri israfın önlenmesi ve
değerlendirilmesi amacıyla açık büfede kalan, tüketilemeyen ürünleri ihtiyaç
sahibi ailelere vermektelermiş. Ayrıca açık büfe kahvaltıda israfı önleyen
masasındaki tüm ürünleri bitiren misafirlerine kahvaltıda %10 indirim
uygulamaktalarmış. İlginç bulduk ve takdir ettik.
İşletme etlerini de
doğal şartlarda yetişen, İslami koşullara uygun kesim yapılan gıda ve veteriner
hekim gözetiminde, Balıkesir ve Çanakkale'den temin ediyorlarmış.
Gelelim tadım etkinliğine.
Aşağıda listelediğim ürünler masamıza geldi. Belki bazı ürünleri kaçırmış ta
olabilirim.
1.Muhammara
2.Gül şerbeti
3.Yöresel Hatay Kısırı
4.Zahter salatası
5.Çam Fıstıklı Humus
6.Tuzlu yoğurt
7.Mektus (Turşuluk
patlıcandan dövme biber ve ceviz)
8.Biberli ekmek
9.Eski aşı çorbası
10.Antakyanın Kaytaz
böreği
11.Oruk Haşlama
12.Belluriye (Manda
kaymağından)
13.Metre kebap
14.Tuzda Tavuk ve içli
pilav
15.Testi kebap
16.Hatay künefesi
17.Tahinli kabak tatlısı
Tadım etkinliği tam
manasıyla bir görsel şölen havasında geçti. Yukarıda belirttiğim lezzetleri
beğendim. Kahvaltısına yönelik merakım bu lezzetleri gördükten sonra iyice
arttı. 150 çeşit kahvaltı üründen oluşan açık büfe
kahvaltılarından bahsedildi.
39 TL imiş fiyatı.
Mutlaka deneyeceğim.
Kangurular olarak
şerefimize ekmek de hazırlanmış. Bu jestin mimarı Derya Hnm. a Kangurular
olarak teşekkür ederiz.
Etkinlikte bizlerle
ilgi ve alakasını esirgemeyen, yediğimiz yöresel lezzetlere ait sahip olduğu
bilgileri paylaşan mekanın Konsept Danışmanı Barış Deveci Bey'e KanGurular
olarak teşekkür ederiz..
Mekanı tavsiye ederim.. #KanGurular
Notun Değerlendirmesi:
0 - 5 Bizce Gitmeyin
5 - 6 Pişman Olabilirsiniz
6 - 7 Ortalama Mekan
7 - 8 Gidilebilir
8 - 9 Bizce Gidilir
9 - 10 Mutlaka Gidin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder